CAMPIONATE    •   ITALIA

Alessandro Nesta, noul antrenor al unei formaţii din Italia » Ce a ales fostul căpitan al Milanului

Foto: acperugiacalcio.com

Foto: acperugiacalcio.com

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT Luni, 14 Mai

Alessandro Nesta (42 de ani), fostul fundaş al lui Lazio şi AC Milan, este noul antrenor principal al formaţiei Perugia, din Serie B, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al "grifonilor".Deşi, cu o etapă înainte de finalul sezonului, Perugia se afla pe locul 8 în eşalonul secund din Italia, având deja matematic asigurată calificarea în playoff-ul pentru promovare în Serie A, oficialii echipei au decis să renunţe la serviciile antrenorului Roberto Breda şi să îl numească în funcţie pe Nesta, care a semnat un contract valabil doar până la finalul acestei stagiuni.

Campionul mondial cu Italia, în 2006, va fi prezentat oficial la echipă marţi, într-o conferinţă de presă şi va debuta pe banca Perugiei vineri, 18 mai, contra lui Empoli, în ultima partidă din sezonul regulat. Începând cu 26 mai, noua echipă a fostului fundaş va disputa partidele din playoff-ul pentru promovare în Serie A, playoff din care vor mai face parte, cel mai probabil, Parma, Palermo, Venezia, Bari şi Cittadella.

Singura experienţă în antrenorat pentru Nesta a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde, timp de două sezoane, între 2015 şi 2017, a pregătit formaţia de ligă secundă Miami FC.

2003/2004este sezonul în care Perugia a evoluat pentru ultima oară pe prima scenă a fotbalului italian

Surse: acperugiacalcio.comfootball-italia.netgazzetta.it

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

steaua.libera  •  15 Mai 2018, 08:45

Grifonii sunt cei de la Genoa

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase