INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Un fotbalist român care joacă în Liga a doua visează să cucerească Balonul de Aur: „Unii vor râde sau vor zice că sunt nebun”

Alex Dobre // foto: Raed  Krishan
Alex Dobre // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 12:48 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 12:53

Alexandru Dobre (23 de ani) nu mai este un puști. Fotbalistul crescut la FC Viitorul Mihai Georgescu, ajuns la doar 18 ani în campionatul Angliei, evoluează acum în liga secundă din Franța, la Dijon, dar are obiective mărețe.

Extrema stângă a oferit recent un interviu pentru BeINSports, unde a declarat că visul său cel mai mare este acela de a deveni cel mai bun fotbalist din lume.

Dezvăluiri din interior despre problemele financiare de la CFR Cluj » De când nu și-au încasat jucătorii salariile: „Dacă depun memorii, nu-și vor primi banii mai repede”
CFR CLUJ
Dezvăluiri din interior despre problemele financiare de la CFR Cluj » De când nu și-au încasat jucătorii salariile: „Dacă depun memorii, nu-și vor primi banii mai repede”

Alex Dobre cu gândul la Balonul de Aur

Internaționalul român cu selecții la reprezentativele U17 și U21 ale României nu a fost convocat până acum la naționala mare, dar susţine că obiectivul lui personal rămâne cel pe care și l-a fixat încă de când era mic: cucerirea Balonului de Aur!

Niciun alt român nu a mai reușit asta până acum, dar tânărul Dobre speră să fie primul care se va putea mândri cu un astfel de trofeu în palmares.

„Când eram mic, iubeam fotbalul, dar nu eram atât de bun. Aș zice că eram tipul fotbalistului muncitor. Familia m-a ajutat mult, am avut antrenor pentru finalizare, făceam atletism, parte tehnică. La vârsta de șapte ani, făceam două antrenamente pe zi, iar când m-am dus la fotbal am zis că nu vreau să fiu un jucător normal. 

Fie voi fi cel mai bun, în primii cinci din lume, fie voi face altceva. Da, vreau să devin primul român care câștigă Balonul de Aur. Acesta este cel mai mare vis al meu. Poate că oamenii vor râde, poate vor spune că sunt nebun, dar dacă tu crezi în visul tău, îl vizualizezi, poate, la un moment dat, îl vei putea atinge", a declarat Dobre pentru sursa citată.

Dobre a fost la Olimpiadă cu România

Alex Dobre a fost convocat în vara anului trecut de Mirel Rădoi la echipa națională de tineret. Acesta a participat alături de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost prezent pe teren în toate cele trei confruntări. 

1 milion de euroeste cota de piață a lui Dobre, potrivit Transfermarkt

Alex Dobre, despre perioada petrecută în Anglia

Născut la București, Dobre a părăsit România în anul 2016, la doar 18 ani, pentru a-și pune semnătura pe un contract cu echipa a doua a celor de la Bournemouth. A mers ulterior împrumut la Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan. În august 2020, Dijon a plătit un milion de euro celor de la Bournemouth pentru a-l transfera definitiv pe fotbalistul român. Dobre nu a prins foarte multe minute în Ligue 1, echipa a retrogradat în divizia secundă, iar din acel moment internaționalul român a devenit titular.

„Nu a fost un eșec în Anglia. Acolo, orice jucător are nevoie să meargă în liga a patra, a treia, a doua și abia apoi în Premier League. Nu am prins minute în Premier League, dar la 19 ani eram pe bancă împotriva lui Brighton, West Ham sau Liverpool. 

Cred că acum e începutul carierei mele. Acum am parte de minute și arăt ce pot. După un prim sezon de acomodare, noul antrenor a văzut cât de mult mă implic, așa că mi-a oferit o șansă”, a adăugat Alex Dobre.

16apariții în liga secundă franceză are Dobre în actualul sezon competițional, timp în care a marcat de 4 ori

Citește alte știri din fotbalul internațional:

„Singurul care-l interesează e Mihăilă!” » Atacantul român a reușit să impresioneze o legendă a fotbalului italian

Ce gafă a făcut Fortuna Dusseldorf! De ce a fost tras pe linie moartă Nedelcu: „O neînțelegere care l-a rănit, a fost pur și simplu copleșit”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
penultimul
penultimul  •  10 Februarie 2022, 06:43

Interesant - un tip care nu vrea sa fie clona de Ronaldo, de Beckham de ...altii. Cind am citit ca se umfla in pene deoarece a stat pe banca la 19 ani impotriva lui Liverpool m-a pufnit risul Succes tinere domn

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  06 Februarie 2022, 18:32

Dijon este in liga 1 din Franta ! Daca tatal sau era Hagi sau Marin sau ciubotariu etc acum era numit perla sau diamant si era ridicat in slavi de presa !îl convoci pe Puscas la nationala care e praf si a jucat numai in L2 a si pe asta nici nu îl bagi in seama !

hofer
hofer  •  06 Februarie 2022, 17:11

" Ai castigat continua, ai pierdut continua".

Vezi toate comentariile (6)
Comentează