INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ce jucător a aruncat Barcelona! E cel mai în formă jucător din lume pe postul lui, se pregătește de debutul la națională și ar putea semna cu alt colos!

Alex Grimaldo, bucurie după alt gol pentru Bayer Leverkusen Foto: Guliver/GettyImages
Alex Grimaldo, bucurie după alt gol pentru Bayer Leverkusen Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:09 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:56

Alex Grimaldo, 28 de ani, 8 goluri și 6 assisturi în primele 17 meciuri din Germania cu Bayer Leverkusen, e fundașul stânga numărul 1 al lumii. Valencianul refuzat de Barcelona și care visează la Real Madrid poate debuta joi la naționala Spaniei: „Ar fi un vis împlinit”. Bayern Munchen l-ar putea lua la vară.

Alex Grimaldo e cel mai în formă fundaș stânga al Europei, al lumii. Dar spaniolul lui Bayer Leverkusen de-abia acum poate debuta la naționala țării sale, la 28 de ani. Ibericul a fost, în sfârșit, selecționat de Luis de la Fuente și e posibil ca joi, 16 noiembrie, să joace primul meci în tricoul La Roja, la Limassol, contra Ciprului, în preliminariile Euro 2024.

Alex Grimaldo, ruptură de ligamente încrucișate la 18 ani. Respins de Barcelona!

A avut un drum lung și sinuos spre vârful carierei. Născut la Valencia, în 1995, a început fotbalul la Paterna, academia clubului local. În 2008, la doar 13 ani, a făcut un pas înainte, semnând cu Barcelona. Când a intrat în La Masia, era atacant, acolo a fost mutat pe flancul stâng al apărării.

În 2013, o accidentare gravă i-a întrerupt brusc ascensiunea, o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi care l-a ținut pe tușă mai mult de jumătate de an. Nu a renunțat. A avansat până la echipa secundă. În vara lui 2014, înainte de startul sezonului, Luis Enrique l-a chemat să se pregătească împreună cu elita blaugrana, alături de Messi, Xavi și Iniesta, însă nu l-a păstrat la prima formație.

Alex Grimaldo a devenit un simbol pentru fanii Benficăi

În ianuarie 2016, la doar 20 de ani, a fost vândut Benficăi pentru o sumă ridicolă, numai 2,1 milioane de euro. „Mi-ar fi plăcut să pot continua călătoria mea catalană și să ating ultima stație", comenta el atunci. Era o undă de regret în vocea lui. „Dar, în același timp, mă bucuram să ajung la o putere a Europei ca Benfica, unde am găsit încrederea căutată". O mare încredere.

UEFA a anunțat arbitrul meciului Israel - România » A fost la centru la victoria lui Pep Guardiola din Supercupa Europei și la înfrângerea lui Jose Mourinho din Europa League
ISRAEL - ROMÂNIA
UEFA a anunțat arbitrul meciului Israel - România » A fost la centru la victoria lui Pep Guardiola din Supercupa Europei și la înfrângerea lui Jose Mourinho din Europa League

La Lisabona a țâșnit ca fotbalist, s-a împlinit, a devenit un simbol pentru fani. În șapte ani și jumătate, a marcat 27 de goluri și a pasat decisiv de 59 de ori în 303 meciuri în toate competițiile. Și a cucerit nouă trofee, inclusiv patru titluri de campion.

Xabi Alonso l-a convins. Alex Grimaldo: „Bayer a pariat pe mine”. Liderul Bundesligii

În vara trecută, i s-a încheiat contractul și nu a mai prelungit. Xabi Alonso, antrenorul lui Bayer, l-a convins să vină gratis, în Germania, la Leverkusen. „Nu a fost o decizie ușoară. Aveam multe opțiuni. Xabi a fost factorul-cheie, iar Bayer a pariat pe mine. Un proiect solid. Am făcut alegerea corectă”, afirmă Grimaldo în Marca. O alegere foarte corectă. Cea mai bună pentru el.

În nici cinci luni, Alex s-a impus ca unul dintre liderii „farmaciștilor", motor principal care a împins echipa mereu înainte. 8 goluri, 6 assisturi în 17 partide în total, 6-5 în 11 etape de Bundesliga, doar cinci minute pierdute în aceste 11 runde. Iată o explicație a faptului că Bayer e prima în Germania, neînvinsă, cu 10 victorii și un singur egal. Nimeni nu mai are cifrele lui Grimaldo pe postul său în cele mai importante cinci campionate continentale.

Alex Grimaldo, în sfârșit la națională: „Aștept de ani de zile acest moment”

„Sunt în cel mai bun moment al carierei”, a anunțat el de câteva luni. Nu mai aștepta decât convocarea la naționala Spaniei. Xabi Alonso a lansat un mesaj limpede pentru selecționer: „De la Fuente l-a văzut pe Grimaldo, trebuie să ia o decizie. Noi suntem încântați de el, ne confirmă la fiecare apariție că e un fundaș stânga de top”.

Ce jucător a aruncat Barcelona! E cel mai în formă jucător din lume pe postul lui, se pregătește de debutul la națională și ar putea semna cu alt colos!
Alex Grimaldo, superstar la Leverkusen, gol în vinclu cu Hoffenheim Foto: Guliver/GettyImages

În cele din urmă, selecționerul l-a chemat. „Sunt foarte fericit, îmi împlinesc visul”. Debutul pentru La Roja: „Îl aștept de ani de zile”.

Alex Grimaldo visează la Real Madrid. Luat de Bayern Munchen?

Și acum, speră la mai mult. „Real Madrid e printre cele mai valoroase cluburi ale lumii, dacă nu cel mai bun. Oricine vrea să joace la Real", declară el în OK Diario. Crescut de Barcelona, visează la Real. Ceea ce ar fi posibil, mai ales dacă Xabi Alonso ajunge la Madrid. E unul dintre antrenorii doriți de Florentino Perez. Dar nu ar fi exclus să fie transferat de Bayern, care îl curtează gândindu-se că Alphonso Davies se va transfera pe „Santiago Bernabeu".

Să ai un antrenor precum Xabi Alonso te ajută să crești în fiecare zi. Vorbește mult cu mine. Știe cum să aranjeze piesele perfect. Îmi spune cum să mă mișc și mă face să mă simt confortabil. Îmi cunoaște punctele forte și le evidențiază
- Alex Grimaldo, fundaș stânga Bayer Leverkusen

3goluri a marcat Alex Grimaldo cu șuturi din afara careului în primele 11 etape din Bundesliga. În ultimii 20 de ani, numai Rafael van der Vaart a înscris mai multe în aceeași perioadă (4)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Noul moment emoționant pregătit de echipa națională a Israelului în meciul de diseară împotriva Elveției
ISRAEL - ELVEȚIA
Noul moment emoționant pregătit de echipa națională a Israelului în meciul de diseară împotriva Elveției
Leo Messi, într-un interviu în presa din Spania: „Apariția lui Pep Guardiola a făcut foarte mult rău fotbalului”
SPANIA
Leo Messi, într-un interviu în presa din Spania: „Apariția lui Pep Guardiola a făcut foarte mult rău fotbalului”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  15 Noiembrie 2023, 21:58

Alt obsedat de bulioane de euro, si Bayer e o echipa de traditie, sa ramina acolo. Uite de asta o sa iasa Bayer cu n la sfirsit inca 100 de ani campioana in Germania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează