INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Alex Maxim se plânge de tratamentul străinilor: „Un român nu va fi niciodată în aceeași oală cu spaniolii sau germanii. Lor li se acordă mai multe șanse”

140 de partide a bifat Maxim în Bundesliga - 14 goluri și 27 de pase decisive
140 de partide a bifat Maxim în Bundesliga - 14 goluri și 27 de pase decisive

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 21:27

Alexandru Maxim (29 de ani), mijlocașul ofensiv împrumutat de Mainz la Gaziantep, consideră că fotbaliștii români sunt tratați diferit în străinătate față de jucătorii proveniți din Occident.

De exemplu, Maxim a declarat că, de-a lungul carierei sale, a văzut cum „olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea”.

Alex Maxim: „Ceilalți primesc mai multe oportunități”

„Să fim sinceri, un român nu va fi pus niciodată în aceeași oală cu jucătorii spanioli sau germani. Ăsta este adevărul, cine crede altceva se înșală. Vă spun că ceilalți primesc mult mai multe oportunități și nu e vreo frustrare, dar zic așa. Am intrat în contact cu foarte mulți jucători, antrenori, oficiali și am experiență, știu ce spun.

Până când noi, românii, nu vom trece la un alt nivel, atât la naționale, cât și la club, jucătorii români vor fi văzuți la fel. Asta este cota noastră în momentul ăsta, din păcate. Unui jucător belgian, italian, neamț i se acordă mult mai multe șanse.

Erau olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea", a declarat Maxim la TV Digi Sport.

Maxim s-a făcut cunoscut în România la Pandurii, echipă de la care a fost transferat în 2013 la Stuttgart. Alex a continuat în Germania, la Mainz, iar din luna ianuarie este împrumutat la Gaziantep, formație pregătită de Marius Șumudică.

1,6 milioane de euroeste cota de piață a lui Alex Maxim, potrivit Transfermarkt

5 goluria reușit Maxim pentru naționala României, în 39 de selecții

VIDEO Ziarul de azi are 12 coperte, fiecare cu câte un sportiv imortalizat la el acasă, dar costumat în echipament de competiție

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ce-i lipsește lui Ianis Hagi: „Atunci o să-l vedeți la o echipă mare. N-are cum să nu reușească!”

Gicu Grozav, pus la zid de fostul antrenor: „Atitudine de amator, similară cu a unui jucător din liga de duminică"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
amicu
amicu  •  14 Aprilie 2020, 08:42
Postat de amicu pe 14 Aprilie 2020, 08:41

tu chiar nu vezi cum suntem tratati fata de alte natii? *** primesc mai multe sanse

a sunat rasist, insa ma refeream la faptul ca totusi, suntem o tara europeana.

amicu
amicu  •  14 Aprilie 2020, 08:41
Postat de Giuliano Junc pe 14 Aprilie 2020, 00:55

Un nesimțit fără rușine. După ce de doi ani de zile n-a mai jucat nimic la Stuttgart, nici măcar în liga a doua, l-a luat Mainz ca vedeta echipei, i-au dat numărul 10, l-au tratat ca pe numărul 1 în echipă! Ce-ar fi trebuit să facă să-l joace titular și după țșpe meciuri în care nu a arătat nimic. E plin de sârbi, croați, unguri, sloveni, bosniaci, cehi sau polonezi în Bundesliga, pe ăia cum nu-i persecută nimeni. A trecut prin mâna a vreo 10 antrenori, chiar toți au avut ceva cu el? A avut șanse mai multe decât merita iar faptul că nu recunoaște asta ba dimpotrivă arată cu degetul spre oamenii care i-au acordat încrederea arată ce fel de caracter are. De fapt ce te poți aștepta de la unul care în tricoul naționalei se pune să se scuipe cu spectatorii...

tu chiar nu vezi cum suntem tratati fata de alte natii? *** primesc mai multe sanse

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  14 Aprilie 2020, 08:40

are dreptate, daca era un roman in cazul lui de Ligt, zbura imediat dela Juventus. Cate goluri a luat Juventus din cauza lui, dupa greseli colosale. Si Marin e tinut pe tusa la Ajax fara sa i se dea sanse. Daca mai stiti si ter Stegen cum lua goluri de la 20-30 de metri cand a debutat la Barcelona. Daca era roman era dat afara.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează