INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAN

Ali Daei, chinuit de regimul de la Teheran » I-au închis afacerile, iar avionul în care se aflau soția și fiica fostului mare internațional a fost deturnat, pentru a le împiedica să părăsească Iranul!

Ali Daei // foto: Imago Images
Ali Daei // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 10:30 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 11:16

Momente delicate pentru fostul fotbalist iranian Ali Daei (53 de ani), al doilea cel mai bun marcator la nivel de echipe naționale, cu 109 goluri, după Cristiano Ronaldo. Un avion în care se aflau soția și fiica lui a fost deturnat, astfel încât acestea să nu poată părăsi Iranul.

În ultima vreme, Daei s-a pronunțat vocal împotriva guvernului de la Teheran, susținând protestele care au luat naștere în urma decesului Mashei Amini, o tânără care fusese arestată pentru că nu a purtat corect hijabul. Bătută de forțele de ordine, Masha s-a stins din viață aflată în custodia poliției. 

Poziția împotriva regimului de la Teheran are urmări serioase pentru fostul fotbalist de la Bayern, Hertha sau Al-Shaab.

Forțează promovarea în Liga 1: a adus jucători de la FCSB și Farul!
TRANSFERURI
Forțează promovarea în Liga 1: a adus jucători de la FCSB și Farul!

Guvernul din Iran a deturnat un avion în care se aflau soția și fiica lui Ali Daei

Mai întâi, magazinul său de bijuterii și restaurantul pe care le deține îl Teheran au fost închise de autorități. Iar zilele trecute, un avion în care se aflau soția și fiica lui a fost deturnat, pentru ca acestea să nu părăsească țara.

Într-un articol publicată de agenția oficială de știri IRNA, ulterior înlăturat, a fost menționat că „nu au informat autoritățile despre decizia de a părăsi țara, deși au primit ordinul de a face asta”.

Dar Ali Daei susține că nu știa nimic despre interdicție. „Nu mi-a oferit nimeni niciun răspuns. Nu știu care e motivul”.

Avionul respectiv a aterizat pe Insula Kish din Golful Persic, iar soția și fiica lui Daei au fost forțate să coboare. Daei spune că acestea „urmau să meargă la Dubai pentru o călătorie de câteva zile, apoi să revină”. Autoritățile din Iran suspectează că se îndreptau către SUA. 

Fostul mare sportiv iranian a fost un susținător vocal al protestelor împotriva guvernului. În septembrie, a cerut public ca „guvernul să rezolve problemele poporului iranian, în loc să recurgă la violență și arestări”.

109 goluria înscris Daei pentru naționala Iranului. Doar Cristiano Ronaldo are mai multe goluri internaționale, 118 pentru Portugalia

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Pogba i-a înfuriat pe fanii lui Juventus cu ultimele postări: „Răbdarea noastră se termină!”

Ultima șansă » Mercato se apropie, iar Real Madrid e în criză de timp

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Decembrie 2022, 12:44

...in primul rand nu ma intereseaza Iranu sau alta tara din asia ...acolo este o alta cultura sunt alte reguli ...apoi nu cred tot ce scrie presa occidentala despre popoarele asiatice cu care se afla in razboi ...in al treilea rand de ce nu se duc astia din presa romaneasca ...jurnalistii lui peste ...sa vada pe viu ce se intampla ...sa transmita de la fata locului ...asa cu am auzit de la altul care e de incredere m am saturat ...ai vazut tu ?sau lasa ma in pace ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează