INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Allegri „a luat foc” după depunctarea lui Juventus: „Ne ucid picătură cu picătură” » Se anunță revoluție la vară

Max Allegri
Max Allegri

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 12:35 / Actualizat marti, 23 mai 2023 15:40

Penalizarea de 10 puncte, primită chiar înaintea partidei cu Empoli, i-a demoralizat pe bianconeri, învinși cu 1-4 și aruncați pe locul 7, în afara Europei. Fără Ligă, Juventus ar pierde 50 de milioane de euro și ar trebui să plece jucători importanți.

Juventus primește lovitură după lovitură în ultimele patru zile. Eliminată în prelungiri de Sevilla din semifinalele Europa League, competiție care i-ar fi asigurat locul în Ligă, în cazul victoriei finale, trupa lui Allegri a trăit luni o seară de coșmar.

 A aflat chiar înaintea meciului de la Empoli că va fi penalizată cu 10 puncte în dosarul „plusvalențelor fictive Prisma" și apoi a pierdut fără drept de apel pe „Castellani" (1-4) în fața echipei lui Răzvan Marin, absent ieri, din cauza unei leziuni de grad mic la mușchiul geamăn medial al piciorului drept.

Război pe față la FCU Craiova! » Fotbalistul îl înfruntă public pe Mititelu: „Condamn clubul disperat!”. Gigi Becali stă la pândă
FCU CRAIOVA
Război pe față la FCU Craiova! » Fotbalistul îl înfruntă public pe Mititelu: „Condamn clubul disperat!”. Gigi Becali stă la pândă

Antrenorul lui Juventus: „Nu sunt laș și nu căutăm alibiuri”

Bianconerii au reacționat abia la 0-3 prin golul lui Chiesa, dar meciul era jucat de la pauză și de pe locul 2 s-au prăbușit până pe 7, în afara Europei. Cu un succes la Empoli și altul în duelul cu Milan, aveau șansa să prindă poziția a patra, ultima calificantă în grupele Ligii. Însă așa situația a devenit critică și Max Allegri a răbufnit nervos la conferința de presă:

„Ajunge cu tot acest circ! Pe teren suntem pe locul doi și la comisii ajungem în afara Europei. Ne ucid picătură cu picătură și sper să se dea o decizie fefinitivă să știm și noi ceea ce avem de făcut. Este o capitulare mentală, o lipsă de respect față de cei care muncesc în teren. Nu sunt un laș și nu vreau să caut alibiuri, însă echipa a resimțit efectul depunctării. Sunt foarte nervos și dezamăgit, a fost un efort enorm în aceste zile și băieții merită aplaudați. Înaintea jocului de la Empoli aveam cea mai bună apărare și eram favoriți la locul 2".

Pleacă jucători, dar Allegri rămâne!

Dacă Juventus nu prinde Liga, automat apare o „gaură" de 50 de milioane de euro, acoperită, într-o mică măsură, de o eventuală participare în Europa sau Conference League. Ori în aceste condiții, pentru echilibrarea bugetului e nevoie să vândă jucători sau să scape de unii costisitori la vară.

Primul pe listă ar fi Di Maria, al cărui salariu este de 6 milioane de euro și în iulie devine liber. Apoi vine Vlahovici, sârbul de care se interesează deja Chelsea, Man. United sau Bayern. Și Chiesa ar putea pleca, doar că după un an de accidentare și puține meciuri jucate nu are mari oferte. 

Fără Europa va fi greu să-i prelungească angajamentului lui Rabiot (are salariu de 5 milioane), la fel cum Juventus trebuie să rezolve și situația celor ce revin după împrumuturi, Arthur, Kulusevski, McKennie și Zakaria. În schimb, situația lui Allegri e solidă: mai are contract până în 2025 și câștigă 9 milioane de euro.  

„E o glumă. Campionatul a fost compromis!"

Și Jose Mourinho a criticat momentul anunțării penalizării lui Juventus, la finalul meciului pe care Roma l-a remizat pe Olimpico (2-2) cu Salernitana. „Este o glumă, știind că au mai rămas două jocuri până la finele sezonului. Nu-i ușor să câștigi puncte pe care tocmai le-ai pierdut la comisii. Dacă mi s-ar fi spus (despre sancțiune) înainte de meciurile cu Monza sau contra Bolognei, abordarea ar fi fost diferită.

După ce ne-am concentrat toate forțele în Europa League, ei fac asta... Îmi pare rău pentru toată lumea chiar și pentru Max Allegri și pentru colegii profesioniști care, ca și mine, au avut de-a face cu această situație ridicolă. Cred că a fost compromis campionatul, dar nu vreau să vorbesc mai mult despre asta".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Neymar pleacă de la PSG. O triplă câștigătoare de Liga Campionilor care negociază cu Parisul

Brazilia amenință Spania în cazul Vinicius » Fotbalistul aduce dovezi că rasismul în La Liga nu se rezumă la cazuri izolate!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
armand
armand  •  23 Mai 2023, 16:12

Eh, Juve e pestele cel mic! Real, Barca si sa nu vorbim de liga engleza ar fi cazuri mult mai interesante!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează