INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Altă prostie marca Mario Balotelli! Ar putea fi suspendat pentru o postare rasistă şi antisemită de pe Instagram

Mario Balotelli, foto: reuters
Mario Balotelli, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 02 decembrie 2014 11:16

A trecut ceva vreme, dar vechiul Mario Balotelli a revenit în atenţia presei de scandal. Atacantul lui Liverpool a comis-o pe instagram, acolo unde a postat o imagine considerată de mulţi rasistă şi antisemită.

Imaginea îl conţinea pe celebrul personaj de jocuri pe calculator Super Mario şi un mesaj plin de clişee rasiste, care se termina cu: "... sări ca un negru şi smulge monedele ca un evreu".

Reţelele de socializare au explodat de indignare, iar Balotelli a fost acuzat de rasism şi de antisemitism. Foarte curînd, jucătorul în vîrstă de 24 de ani a fost nevoit să publice un mesaj care să calmeze lucrurile:

"Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva. Postarea trebuia să fie un mesaj antirasism, dar cu umor. Acum cred că a avut alt efect. Nu toţi oamenii de culoare sar sus şi nu toţi evreii iubesc banii. Am folosit o imagine creată de altcineva şi am crezut că este amuzantă. Cer scuze, din nou".

Totuşi, mai multe voci din fotbalul britanic vor ca fotbalistul lui Liverpool să fie sancţionat. Cea mai mică pedeapsă pentru rasism, în fotbalul britanic, este de 5 etape.

Acesta este mesajul postat de Mario pe instagram:
643294-mario.jpg

Şi presa scrisă a reacţionat la derapajul fotbalistului. Cea mai vehementă reacţie a venit din partea Daily Express, care a titrat: "Super Prostul Mario".
643301-b3zdkefigaakpca.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
bazileon
bazileon  •  02 Decembrie 2014, 13:29

Da, sunt negri rasisti (chiar de mai multe feluri: esti rasist si daca spui ca negrii sunt inferiori, dar si daca spui ca sunt superiori albilor, de pilda) si evrei (asa-numitii self hating jews) antisemiti. Hipersensibilitatea asta este o facatura stupida venita din America (ultima tara "democrata" care a desfiintat sclavia!!! si care a perpetuat discriminarea rasiala pana in anii 60!!!; ca sa nu mai zicem nimic despre cum i-a tratat pe evrei mult dupa sfarsitul WWII); o sa treaca ca si alte exemple de bigotism venite de acolo (Prohibitia ori vanatorile de vrajitoare).

mariuss72
mariuss72  •  02 Decembrie 2014, 13:09
Postat de eagleye pe 02 Decembrie 2014, 12:59

Numai eu vad ca Balotelli e negru? Cum poate un negru sa fie rasist?? Mai am sa aud ca un evreu este antisemit si gata le-am auzit pe toate.

Remarcile rasiste nu se fac doar catre negri, poate fi si invers sau catre alta rasa...dar nu asta e problema, ci modul imbecil prin care se cauta nod in papura. Am vazut meme-ul asta pe facebook de nenumarate ori si n-am vazut pe nimeni sa se scandalizeze, ba dimpotriva.

eagleye
eagleye  •  02 Decembrie 2014, 12:59

Numai eu vad ca Balotelli e negru? Cum poate un negru sa fie rasist?? Mai am sa aud ca un evreu este antisemit si gata le-am auzit pe toate.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează