INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAŢIILOR

Amatorii din Tahiti, fericiţi după 1-6 cu Nigeria: "Am cucerit lumea!" :)

Tehau (dreapta, în roşu) înscrie golul ce intră în istoria micuţei Tahiti // Foto: Reuters
Tehau (dreapta, în roşu) înscrie golul ce intră în istoria micuţei Tahiti // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 18 iunie 2013 22:00

Echipa cu un singur profesionist în lot, Vahirua, şi care s-a calificat la turneul din Brazilia după 1-0 cu Noua Caledonie a cîştigat un pariu: a înscris primul gol.

Ce reprezintă Tahiti în fotbal? Locul 138 în lume, 15.000 de jucători, 100 de spectatori în medie la meciuri, calificată la Cupa Confederaţiilor după 1-0 în faţa Noii Caledonii în finala zonei Oceania şi venită în Brazilia cu un singur profesionist, Vahirua (Panthrakikos).

Luni, a fost anihilată de Nigeria (1-6), dar a sărbătorit toată noaptea după meci. Golul lui Jonathan Tehau, unul dintre cei 4 Tehau (3 fraţi şi un văr), i-a făcut fericiţi pe tahitieni. "Am cucerit lumea! Tehau e un erou! Vahirua e mai bun decît Messi!", au exclamat ei pe twitterul federaţiei. Iar cel care a înscris a dezvăluit echipa la care visează să joace: FC Barcelona! :)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
alecsss
alecsss  •  19 Iunie 2013, 10:32

Superb! Au o inocenta pe care n-ai cum sa te superi, orice-ar fi!

mbogdan80
mbogdan80  •  19 Iunie 2013, 08:41

ce-i cu prostia asta de CUPA A CONFEDERATIILOR?!

valiii
valiii  •  19 Iunie 2013, 07:34

simpatici:))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close