INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMENDĂ

Amendă drastică pentru un club german, după ce fanii au aruncat cu un cap de taur din tribune

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2016 17:48

Dynamo Dresda, formație din liga a doua germană, a fost amendată cu 60.000 de euro de Federația Germană, după ce suporterii echipei au aruncat cu un cap de taur către teren la meciul jucat în luna august contra lui RB Leipzig.

Incidentul a avut loc la meciul disputat în Cupa Germaniei contra lui RB Leipzig, iar sancțiunile din partea federației vor mai include și închiderea unei părți din peluza celor de la Dresda.

În ciuda faptului că fanii lui Dynamo se aflau sub observație, după alte incidente care au avut loc în meciurile precedente, suporterii au afișat bannere cu mesaje injurioase la adresa echipei din Leipzig și au lovit un fotbalist cu o monedă.

Atitudinea susținătorilor lui Dynamo reprezintă o formă de protest la adresa modului în care este sponsorizat clubul RB Leipzig de cei de la Red Bull. Mai multe decât atât, acesta este motivul pentru care, de când au promovat în Bundesliga, cei de la Leipzig au fost în mai multe rânduri ținta unor manifestări ostile din partea suporterilor celorlalate echipe.

Dynamo Dresda s-a impus în meciul de Cupă cu la penalty-uri, scor 5-4, după 2-2 la finalul prelungirilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1091476690869050
Vali Dobre  •  08 Noiembrie 2016, 23:47

Cainii latra in lesa, herghelia alearga inainte.

1091476690869050
Vali Dobre  •  08 Noiembrie 2016, 23:38

Daca patronul lui Leipzig era un arab cu petrodolari atunci aruncau un rezervor GPL?

jalabert
jalabert  •  08 Noiembrie 2016, 21:07

cum era sa avem noi echipa pambac giurgiu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează