INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Amintirile tulburătoare ale legendarului Alex Ferguson: „Nu am vorbit cu tata timp de doi ani. Am fost la închisoare, oaia neagră a familiei”

Sir Alex Ferguson // foto: Imago Images
Sir Alex Ferguson // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 10:17 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 10:38

Sir Alex Ferguson, acum în vârstă de 80 de ani, a povestit în documentarul autobiografic ce greșeli a comis în timpul carierei de fotbalist, întinsă între 1957 și 1974.

Legendarul antrenor, locul 1 în istorie ca număr de trofee cucerite, nu a avut o carieră de jucător la fel de strălucitoare.

Alex Ferguson spune a comis multe greșeli, pe care le recunoaște și le regretă. În documentarul în care este protagonist, legendarul om de fotbal scoțian s-a descris drept „oaia neagră a familiei” și a dezvăluit de ce nu a vorbit cu tatăl său timp de 2 ani.

Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri amare despre o relație neștiută: „El lucra în domeniu corporatist. E căsătorit, eu am rămas fără familie, fără nimic”
WTA
Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri amare despre o relație neștiută: „El lucra în domeniu corporatist. E căsătorit, eu am rămas fără familie, fără nimic”

Amintirile tulburătoare ale legendarului Alex Ferguson: „Am fost oaia neagră a familiei”

„Am fost deraiat. Ieșeam mereu. Începusem să ies în fiecare vineri, chiar și în nopțile dinaintea meciurilor. Tatăl meu mă întreba unde merg, iar eu răspundeam că «ies, mă duc să dansez».

Îmi spunea «dar ai meci mâine», iar replica mea era că «sunt rezervă, așa că nu schimbă multe». Ajungeam să ne certăm, iar el îmi zicea «fă cum vrei și vom vedea ce se întâmplă». Așa că n-am vorbit timp de doi ani, între 1961 și 1963.

Într-o noapte am ieșit și m-am îmbătat. Am mers la închisoare, apoi la tribunal și am fost amendat. Am fost oaia neagră a familiei. Acest moment mi-a rămas tot timpul în minte”, și-a amintit Ferguson, citat de publicația ilposticipo.

Fost atacant, Alex Ferguson a jucat la QPR, St. Johnstone, Dunfermline Athletic, Rangers, Falkirk și Ayr United. A înscris 171 de goluri în peste 300 de meciuri jucate.

Amintirile tulburătoare ale legendarului Alex Ferguson: „Nu am vorbit cu tata timp de doi ani. Am fost la închisoare, oaia neagră a familiei”
Alex Ferguson, la Rangers, în 1969 // foto: Imago Images

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Bătut cu o bară de fier peste față, superstarul din Ligă a apărut cu o mască pe teren

23 de goluri în prima seară de Champions League » Mbappe, decisiv în PSG - Juventus + Dinamo Zagreb provoacă marea surpriză

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Turcuspeter
Turcuspeter  •  07 Septembrie 2022, 15:52

Este regretabil că doar atât a înțeles autorul articolului despre Sir Alex F. Nu a fost numărul 1 la trofee câștigate dar a construit un sistem și un spirit.

gigimarga2
gigimarga2  •  07 Septembrie 2022, 13:48

Moshu si a cam trait viata si stia cu ce se mananca. D ai a putut sa inteleaga sibsa tina in mâna o armata de staruri si un club ca United atata timp .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează