CAMPIONATE  ·  AC MILAN

Amintirile lui Ibrahimovic din Serie A: ”Capello urla la mine, «dacă nu dai gol, n-avem nevoie de tine!»”

Articol de — Vineri, 23 Noiembrie 2018

Atacantul suedez, care s-ar putea întoarce în iarnă la Milan, povestește experiența de la Juventus: ”Acolo am învățat să dau gol. N-am refuzat nicio provocare, doar veneam de pe planeta Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic nu vrea să stea degeaba cât s-a întrerupt MLS și s-ar întoarce la Milan în ianuarie. Prilej ca suedezul să-și rememoreze aventurile în Serie A, într-un interviu acordat la BBC. "La Juve am învâțat să marchez. Capello îmi zicea «aici suntem la nivel înalt, trebuie să joci bine și, dacă ești un atacant, să dai gol. Dacă nu poți, nu avem nevoie de tine!». Nu am refuzat nicio provocare, doar veneam de pe planeta Zlatan".

"Am ajuns o mașină"

"Totul era wow, nou pentru mine. Echipă mare, antrenor, jucători și istorie la fel. Din prima zi, Capello a urlat la mine. Aducea puști de la juniori să-mi centreze. Zilnic, 30 de minute trăgeam la poartă. Eu voiam să plec acasă, să nu mai aud de șuturi și portari. Auzeam doar țipătul ‘Ibra!’ și treceam la treabă. Șutam bine, dar și prost. Până la urmă, am ajuns o mașină, nu ratam din fața porții. Îmi amintesc de-un meci contra lui Maldini, Nesta și Dida, aveam jumătate de șansă să înscriu. Dar eu mă antrenam cu Buffon, Thuram, Cannavaro. La începutul carierei conta să ai calități, tehnică, abia aici am deprins cum să dau mai multe goluri", admite Ibra.

"Credeau că sunt bătrân, dar la 35 de ani eu am făcut ca Premier League să pară bătrână. Mi-am dat trei luni termen să le arăt cine sunt. La Manchester m-am simțit ca Benjamin Button, am întinerit"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA Galaxy

"Din păcate, m-am accidentat, n-avusesem ceva atât de serios în carieră. Eram ca Superman, indestructibil, nimeni nu mă putea rupe. Doar Zlatan îl putea accidenta pe Zlatan. Nu așa visam retragerea"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA Galaxy

"Soția nu-mi permite să agăț poze prin casă. Spune că se vorbește prea mult despre mine și îi ajunge. Am doar una cu picioarele mele. Sunt urâte estetic, dar cui îi pasă? Ele au creat tot, datorită lor avem ce mânca"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA GalaxyUn medic din Iași îi ironizează pe cei care se tem de coronavirus: „imbecilii care umblă cu chiloțeii...„

Libertatea

Comentarii (1)

marius.bxl  •  23 Noiembrie 2018, 15:23

Pai bine iti facea. A auzit si capello ca te-a capacit coclaru de chivu si a prins si el curaj ca a vazut ca ține

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:00 Tenis, ATP

Turneul din Dubai

Eurosport 2
19:00 Fotbal, Europa League

Braga - Rangers

Digi 1
20:00 Handbal M

Flensburg - Celje

Digi 4, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Real Madrid - Manchester City

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Lyon - Juventus

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1