CAMPIONATE  ·  AC MILAN

Amintirile lui Ibrahimovic din Serie A: ”Capello urla la mine, «dacă nu dai gol, n-avem nevoie de tine!»”

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 11:36

Atacantul suedez, care s-ar putea întoarce în iarnă la Milan, povestește experiența de la Juventus: ”Acolo am învățat să dau gol. N-am refuzat nicio provocare, doar veneam de pe planeta Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic nu vrea să stea degeaba cât s-a întrerupt MLS și s-ar întoarce la Milan în ianuarie. Prilej ca suedezul să-și rememoreze aventurile în Serie A, într-un interviu acordat la BBC. "La Juve am învâțat să marchez. Capello îmi zicea «aici suntem la nivel înalt, trebuie să joci bine și, dacă ești un atacant, să dai gol. Dacă nu poți, nu avem nevoie de tine!». Nu am refuzat nicio provocare, doar veneam de pe planeta Zlatan".

"Am ajuns o mașină"

"Totul era wow, nou pentru mine. Echipă mare, antrenor, jucători și istorie la fel. Din prima zi, Capello a urlat la mine. Aducea puști de la juniori să-mi centreze. Zilnic, 30 de minute trăgeam la poartă. Eu voiam să plec acasă, să nu mai aud de șuturi și portari. Auzeam doar țipătul ‘Ibra!’ și treceam la treabă. Șutam bine, dar și prost. Până la urmă, am ajuns o mașină, nu ratam din fața porții. Îmi amintesc de-un meci contra lui Maldini, Nesta și Dida, aveam jumătate de șansă să înscriu. Dar eu mă antrenam cu Buffon, Thuram, Cannavaro. La începutul carierei conta să ai calități, tehnică, abia aici am deprins cum să dau mai multe goluri", admite Ibra.

"Credeau că sunt bătrân, dar la 35 de ani eu am făcut ca Premier League să pară bătrână. Mi-am dat trei luni termen să le arăt cine sunt. La Manchester m-am simțit ca Benjamin Button, am întinerit"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA Galaxy

"Din păcate, m-am accidentat, n-avusesem ceva atât de serios în carieră. Eram ca Superman, indestructibil, nimeni nu mă putea rupe. Doar Zlatan îl putea accidenta pe Zlatan. Nu așa visam retragerea"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA Galaxy

"Soția nu-mi permite să agăț poze prin casă. Spune că se vorbește prea mult despre mine și îi ajunge. Am doar una cu picioarele mele. Sunt urâte estetic, dar cui îi pasă? Ele au creat tot, datorită lor avem ce mânca"
Zlatan Ibrahimovici, atacant LA GalaxyUna dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (1)
marius.bxl  •  23 Noiembrie 2018, 15:23

Pai bine iti facea. A auzit si capello ca te-a capacit coclaru de chivu si a prins si el curaj ca a vazut ca ține

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1