INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Analiza lui Nicolae Stanciu » Cehia vs. România: „E peste Liga 1”

Nicolae Stanciu e fotbalistul Slaviei din iulie 2019 +4   FOTO
Nicolae Stanciu e fotbalistul Slaviei din iulie 2019

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 09:12

Nicolae Stanciu (27 de ani), mijlocașul ofensiv al celor de la Slavia Praga, a făcut o comparație între Liga 1 și campionatul din Cehia.

Stanciu consideră că liga cehă este mai puternică decât campionatul din România, reamintind „dubla” din play-off-ul Champions League din acest sezon, Slavia - CFR Cluj (2-0 la general).

Nicolae Stanciu, Slavia Praga: „Campionatul din Cehia e mult mai puternic”

„Nu-mi place să fac comparaţii. Aţi văzut, noi când am jucat cu CFR, nu a fost diferenţa aşa mare, dar cred eu că în niciun moment nu s-a pus problema echipei care merge în Champions League. An de an, cehii au echipă în Ligă, fie noi, fie Plzen. Mi se pare campionatul mult mai puternic, mult mai fizic, echipele mult mai bine pregătite fizic. 

Din punct de vedere tehnic, cred că sunt acolo ambele, pentru că românii sunt tehnici, dar fizic, aici e mult peste. E un campionat mult mai disputat, sunt echipe ca Plzen Sparta, Jablonec, chiar dacă i-am băut, au jucat în Europa League”, a declarat Stanciu, potrivit TV Telekom Sport.

Nicolae Stanciu, meci perfect pentru Slavia Praga

Stanciu a marcat un gol și a oferit două pase decisive în victoria obținută de Slavia Praga, scor 5-0, împotriva celor de la Jablonec, ocupanta locului 3.

Nicolae Stanciu a revenit la turație maximă după pauza provocată de coronavirus. În primul meci al Slaviei, victoria cu 1-0 de la Mlada Boleslav, internațional român a oferit pasa decisivă la unicul gol. Sâmbătă, Stanciu a deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri și a avut mai multe ocazii de a înscrie, inclusiv o lovitură liberă foarte periculoasă. 

În minutul 56, Stanciu a oferit o pasă de 30 de metri pentru Provod, care l-a executat sumar pe portarul oaspeților. După doar 5 minute, internaționalul român a reușit o cursă genială. A dat mingea printre picioarele unui advers, a intrat în interior, și a pasat pe jos, la 4 metri de poartă. Tecl a rămas singur, fără portar, și a îndeplinit o simplă formalitate.

VIDEO Nicolae Stanciu e membru DDB

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

TOP 5 fotbaliști ai momentului în viziunea brazilianului Ronaldo: Cristiano n-are loc + jucătorul despre care spune că-i seamănă ca stil

Alt superstar din Premier League JEFUIT! Pagubă de 500.000 de lire sterline pentru jucătorul lui Manchester City

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adiktedz
adiktedz  •  01 Iunie 2020, 17:51

Ce sa zica si el , ca e sub L1 daca joaca acolo? vrea sa creada ca s-a dus la mai bine , poate ca asa e dar cu 2% mai bine . Toate echipele din top 6 de la noi o pot bate pe Slavia, sa nu exageram.

albalbastru72
albalbastru72  •  01 Iunie 2020, 13:19

Exista ce-i drept o diferenta in favoarea cehilor dar nu este chiar asa de mare cum lasa Stanciu sa se creada.Nu e o diferenta irecuperabila si neta totusi nu e Bundesliga,sa fim realisti,depinde doar de noi,de calitatea jucatorilor si de modul lor de implicare.

rumunek
rumunek  •  01 Iunie 2020, 11:27

Dacă mergem pe logica rezultatelor din Europa, cu exemplul CFR, Liga Pariurilor e peste Serie A și Ligue 1, dar sub cea din Kazachstan. Am văzut 2-3 meciuri din prima perioada a lui Stanciu in Cehia, la Sparta, și semăna a liga bulgara. Și acolo e Ludogoret cu rezultate bune in Europa, dar mai jos e plictiseala mare. Slavia și Plzen sunt echipe bune, bine organizate, peste media campionatului din România, restul însă nu prea. Așa că e greu să spunem care ligă e mai puternică.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează