INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINANCIAR

ANALIZĂ N-au spart bariera celor 6 miliarde! În premieră după 6 ani, sumele investite în achiziții în Top 5 ligi ale Europei în 2018 au scăzut

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 09:00

Manchester City și Chelsea conduc topul cheltuielilor în acest deceniu, iar Monaco și Liverpool pe cel al vânzărilor.

Cursa nebunească pe piața transferurilor din Europa a înregistrat un mic recul în 2018. După 5 ani la rând în care sumele investite pentru achiziții s-au înscris pe un trend ascendent, apropiindu-se de 6 miliarde de euro, cluburile din Top 5 campionate ale continentului au cheltuit cu 2,4 procente mai puțin decât în 2017. Scăderea e cauzată de campania estivală, 4,713 miliarde față de 5,178 miliarde E, un minus de 9 la sută!

De 3 ori cât Ligue 1!

Partea leului și-a tăiat-o Premier League, cu peste o treime din totalul sumelor plătite între 2010 și 2018, potrivit studiului publicat de CIES Football Observatory.

În deceniul actual, cluburile englezești din elită au pompat în total pentru a-și întări loturile de 1,6 ori mai mulți bani decât cele din Serie A, de 2,1 ori cât cele din LaLiga, cu 180% mai mult față de cele din 1. Bundesliga și cu 210% mai mult decât cele din Ligue 1.

LaLiga, a doua forță

Anul în curs a stabilit un nou record al sumelor cheltuite pentru transferuri în Anglia și în Spania, LaLiga având un salt impresionant de 80,4 procente comparativ cu 2017, datorită vânzării mai bune a drepturilor de televizare ale meciurilor în străinătate și succesului deosebit pe plan internațional al cluburilor iberice.

7 echipe peste 1 miliard

Elvețienii au calculat și cât au plătit cele mai bogate cluburi de pe continent în acest deceniu, nu mai puțin de 7 echipe din primele 10 depășind cota de un miliard de euro, cu 3 din Top 5 din Premier. Real Madrid nu a depășit miliardul, însă a reușit să câștige ultimele 3 Ligi ale Campionilor, față de City, cu zero trofee și cel mai mare pasiv financiar (secondată de PSG)! La polul opus, Monaco a încasat aproape un miliard din jucători vânduți, iar Ligue 1 are 5 reprezentante în primele 10 cele mai profitabile cluburi din Europa.

321.000.000 €a cheltuit Barcelona în acest an pentru achiziții, 178 de milioane vara și 143 de milioane iarna. Le devansează între primele 3 pe Liverpool, 298 milioane, și Juventus, 257 milioane

7.290.000.000 €e deficitul balanței între sumele încasate din vânzări și cele plătite pentru achiziții în acest deceniu în Top 5 campionate ale Europei. Premier League e prima pe "roșu", cu 5,76 miliarde

37,4
e procentajul sumei investite de cluburile din Premier League în acest deceniu din totalul banilor plătiți pentru transferuri în Top 5 campionate ale Europei. Cu 0,9% mai mult decât cota din 2018

Vezi și: L-au avut pe Messi în probe, a dat 12 goluri la un antrenament, dar au decis să-l trimită acasă! Motivul te face să râzi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează