INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Ancelotti și-a publicat autobiografia, dedicată unui fost coleg care suferă de aceeași boala ca Stephen Hawking

Carlo Ancelotti, foto: reuters
Carlo Ancelotti, foto: reuters

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 09:57

Carlo Ancelotti, 57 de ani, a lansat o nouă carte în luna mai a acestui ani, intitulată "Conducere tăcută: Câștigând suflete, minți și meciuri".

Duminică a avut lansarea de la München, orașul în care italianul o antrenează pe Bayern.

"În primul rând, am scris această carte pentru prietenul meu. A decedat în 2013", și-a început discursul Ancelotti.

Este vorba despre Stefano Borgonovo, fost atacant la AC Milan, Fiorentina și Udinese, care a decedat la doar 49 de ani în urma complicațiilor suferite datorită bolii crunte cu care fusese diagnosticat în 2008: scleroză laterală amiotrofică.

Este boala de care suferea Gianluca Signorini, fost fundaș la AS Roma și Genoa, iar în prezent Marian Cisovski, fostul jucător al Politehnicii Timișoara și celebrul savant Stephen Hawking.

Ancelotti nu este la prima încercare de a lansa o carte, după „Preferisco la Coppa” (Prefer Cupa), scriu cei de true-news.ro.

În noua sa autobiografie, italianul oferă detalii din cariera sa, dar și despre stilul său empatic de a comunica cu jucătorii săi. "Elevii mei dau totul atunci când se simt confortabil, nu atunci când sunt incomodați", este de părere Ancelotti.

Cei interesați vor putea citi despre cum încearcă antrenorul să creeze o legătură strânsă între fotbaliștii săi, dar și despre secretele succesului care i-au adus două titluri de Champions League cu două echipe diferite.

Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG și Real Madrid sunt echipele la care a mai antrenat Ancelotti.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează