INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Andre Onana refuză participarea la Cupa Africii pe Națiuni. Ce riscă portarul camerunez al lui Manchester United

Andre Onana // Foto: Imago Images
Andre Onana // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 15:22 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 15:39

Andre Onana (27 de ani) s-a împăcat cu șefii federației cameruneze, după scandalul de la CM 2022, însă s-a decis să nu accepte convocarea la națională. Nici Man. United nu va putea să conteze pe el, pentru că, potrivit regulamentelor FIFA, va fi suspendat pe perioada disputării competiției.

Contestat de suporterii lui Manchester United pentru gafele din ultima vreme (a greșit inclusiv la duelul cu Galatasaray, din grupele Ligii), Andre Onana este pe cale să provoace un nou scandal. Portarul de 27 de ani ar trebui să se prezinte în 2024 la naționala Camerunului, calificată la Cupa Africii pe Națiuni, competiție găzduită de Côte d'ivoire, în perioada 13 ianuarie - 11 februarie. 

Ironiile lui Mourinho după egalul Romei de la Geneva: „Unii jucători au fost superficiali. Dar eu nu-i dau afară ca Guardiola!”
EUROPA LEAGUE
Ironiile lui Mourinho după egalul Romei de la Geneva: „Unii jucători au fost superficiali. Dar eu nu-i dau afară ca Guardiola!”

Numai că fostul goalkeeper al lui Inter s-ar fi decis să nu răspundă convocării selecționerului Rigobert Song, cu care s-a certat în timpul CM 2022 din Qatar, dar cu care între timp s-ar fi împăcat. Totul în ideea ca Onana să se concentreze numai pe evoluțiile la echipa de club, ce luptă pentru a prinde un loc în Top 4 din Premier League.

Onana s-a răzgândit: nu se retrage!

Problema este că, potrivit regulamentului FIFA, Andre va fi suspendat la echipa de club pe toată perioada în care Camerun se va afla în competiție, dacă refuză să vină la lot. Adică ar rata șase meciuri din Premier League și FA Cup! Onana se teme că în cazul în care ar pleca la începutul lui 2024 și-ar putea pierde locul de titular. 

Managerul Erik ten Hag s-ar gândi deja să-l înlocuiască, în viitorul apropiat, cu Altay Bayindir, potrivit informațiilor lui Daily Mirror. Portarul încearcă să obțină o dispensă de la federația din Yaounde pentru a-i fi permis să apere la United. Onana anunțase în urmă cu un an că se retrage din selecționata "Leilor Neîmblânziți", însă s-a răzgândit între timp și ar vrea să împace ambele echipe.

Joel Matip s-a înțeles cu Federația

O situație similară s-a întâmplat cu un alt camerunez, Joel Matip, de la Liverpool în 2017, care nu a ratat decât partidele cu Manchester United din campionat și cu Plymouth Argyle în FA Cup. Ex-goalkeeperul lui Inter, pentru care „Diavolii Roșii" au plătit în vară 50 de milioane de euro, speră să găsească înțelegere din partea lui Rigobert Song, cel ce l-a exclus din lot la Mondialul din 2022 și l-a trimis acasă pentru că nu se pregătea cum trebuie și își permitea diverse lucruri la antrenamente.

Un jucător convocat la națională, dacă n-are autorizarea de la federație sau nu certifică o accidentare, nu poate evolua pentru clubul propriu pe perioada desfășurării competiției la care ar trebui să ia parte plus încă cinci zile 
- regulamentul FIFA

Citește și alte știri de fotbal internațional

Fabrizio Romano anunță clubul din Anglia la care ar putea ajunge Radu Drăgușin: „Din ce am auzit...”
ITALIA
Fabrizio Romano anunță clubul din Anglia la care ar putea ajunge Radu Drăgușin: „Din ce am auzit...”
Răzvan Lucescu, mesaj pentru patron după victoria cu Eintracht: „Dacă mă vrea în continuare, știe unde mă găsește”
CONFERENCE LEAGUE
Răzvan Lucescu, mesaj pentru patron după victoria cu Eintracht: „Dacă mă vrea în continuare, știe unde mă găsește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close