INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Andre Onana face o mărturisire dureroasă: „După finala Europa League trebuie să plec de la Ajax. Mi-au zis că nu mă cumpără din cauza culorii pielii mele”

Articol de GSP - Publicat marti, 31 decembrie 2019 19:56

Camerunezul Andre Onana (23 de ani) a vorbit despre proporțiile căpătate de rasism în fotbalul mondial.

Rasismul pare o problemă mai de actualitate ca niciodată. Portarii sunt cei mai expuși, spune Andre Onana, fiind nevoiți să stea 45 de minute cu spatele la o peluză virulentă. 

„Am remarcat că nu este deloc ușor să ajungi la nivel înalt ca portar de culoare. După ce am ajuns în finala Europa League cu Ajax (n.r. pierdută în 2017 cu United, scor 0-2), agentul meu a discutat cu un club important din Europa. Au hotărât să nu mă cumpere din cauza culorii pielii mele. A spus că asta ar fi cauza probleme cu fanii.  

Nu-mi place să vorbesc despre assta. Eu sunt mândru că sunt negru. Dacă voi credeți că sunt o maimuță, bine. Nu văd nicio diferență între alb și negru. Dacă cineva vede, atunci e problema lui. Nu mă mai deranjează ce strigă din tribune, dar pentru asta a trebuit să devin mai puternic”, a declarat Onana. 

Yaya Toure: „Fiul meu nu are voie la fotbal”

Fiul meu nu e în acest moment fotbalist din cauza rasismului! Sunt extrem de sensibil la asta. E un lucru care nu o să dispară. Fiul meu voia să joace fotbal, visa să devină fotbalist ca mine. I-am zis că nu poate face asta. A trebuit să îmi accepte refuzul. De ce am făcut-o? E evident motivul!”, a spus Yaya Toure, ivorianul campion cu Manchester City în Anglia.  

Vezi și: 

Senzațional! Au validat pariurile plasate pe triumful lui Liverpool în Premier League » Ce se va întâmpla în cazul unei surprize

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
belane
belane  •  01 Ianuarie 2020, 15:04

Daca incercam sa analizam in ansamblu pe acest site apar aprox. 2 articole saptamanal care au ca tematica - rasismul in fotbal ...ciudat pot spune... care este scopul acestei strategii din partea administratorilor site-ului sau mai degraba din partea autorului ? Ne puteti spune si noua d-le Theodor Jumatate ? Vad ca mai nou articolele reproduse din mediul extern online nu mai poarta semnaturile d-voastra desi in trectul recent majoritatea "stirilor" ce contineau cuvintele "rasism", "xenofobie" etc. va aveau pe d-voastra ca izvoditor.

boby34
boby34  •  01 Ianuarie 2020, 14:02

Cand ajungi in finala de Europa League ai sigur ceva oferte pe masa din care sa alegi. Ar trebui pusi la punct astfel de fitilisti si considerata infractiune instigarea prin victimizare mincinoasa.

pain89
pain89  •  01 Ianuarie 2020, 13:17

Adevărul este că se exagerează cu rasismul, voi nu observați cum vorbesc "afro-americanii" cu albii? Mereu cu whiteboy și dacă un alb ii răspunde cu blackboy iese cu scandal aoleu sfârșitul lumii fac o drama uriașă din asta. Folosesc prea mult asta în favoarea lor chiar când nu este cazul. Când noi albii avem o gagica de culoare nu facem mișto de noi da ei fac mișto de albi la greu, ei fac discriminarea nu ceilalți în cele mai multe cazuri

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close