INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, ironizat după reforma propusă în fotbalul mondial : „Vom face așa doar dacă el joacă finala Roland Garros!”

Andrea Agnelli // FOTO: Guliver/Getty Images
Andrea Agnelli // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2019 11:10

Andrea Agnelli, liderul Asociației Europene a Cluburilor, totodată președinte al lui Juventus, a fost de acord să scadă numărul echipelor care nu retrogradează din noua Ligă a Campionilor, competiție care ar urma s debuteze în 2024, doar dacă marile campionate rămân cu 16 formații. 

Noua SuperLigă a Campionilor, care ar intra în vigoare din 2024, va interzice aproape orice șansă echipelor mici. Conform proiectului pus la cale de Asociația Europeană a Cluburilor (ECA), cele 32 de formații ar fi împărțite în patru grupe de câte opt.

Și nu mai puțin de 24, primele șase din fiecare serie, ar avea asigurată prezența și în ediția următoare a competiției. Celelalte opt ar veni din semifinalele Europa League (4) și calificările CL (4).

În fața protestului majorității ligilor continentale, Andrea Agnelli (președintele lui Juventus și liderul ECA) a făcut o propunere la adunarea extraordinară din Malta. Potrivit L'Équipe, e de acord să reducă numărul echipelor care rămân în Ligă de la o ediție la alta de la 24 la 20 sau 16.

Dar numai cu o condiție: marile campionate europene, Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța, să aibă doar 16 formații. În acest moment, doar Germania are 18 în Top 5 Europa. Restul, 20.

O condiție dezaprobată de mulți la reuniunea din La Valletta. Bernard Caïazzo, președintele lui Saint-Étienne, a fost cel mai vehement. "I-am spus că vom face asta doar dacă el joacă finala Roland Garros", a dezvăluit el în L'Équipe.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează