INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Andrea Compagno nu apare în lotul preliminar al Italiei, de 39 de jucători, cu tot cu rezerve, publicat de Gazzetta dello Sport!

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 13:18 / Actualizat marti, 14 martie 2023 14:06

Andrea Compagno, atacantul lui FCSB, nu apare în lotul preliminar al Italiei, de 39 de jucători, cu tot cu rezerve, publicat azi de Gazzetta dello Sport. Mateo Retegui, de la Tigre, e văzut ca număr 9 în teren la startul preliminariilor Euro 2024. Vineri, 17 martie, se anunță lista definitivă.

Andrea Compagno (26 de ani) are șanse mici să prindă lotul definitiv de 28-30 de jucători aleși de Roberto Mancini, pentru „dubla" cu Anglia și Malta din startul calificărilor CE 2024. 

Federația italiană a trimis la FCSB o notificare preliminară pentru a-i testa disponibilitatea, având în vedere criza cronică de atacanți resimțită la campioana Europei.

 Dar numele golgheterului roș-albaștrilor nu apare deloc în efectivul de 39 de convocați, cu tot cu rezerve, publicat astăzi de Gazzetta dello Sport.

Ladislau Boloni critică scandalul de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal”
BOLONI LA 70 DE ANI
Ladislau Boloni critică scandalul de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal”

Mateo Retegui în locul lui Andrea Compagno?

La capitolul ofensiv, în absența titularului Immobile, accidentat, sunt trecuți zece jucători: Raspadori, înlocuitorul obișnuit al lazialului, Retegui, Gnonto, Pinamonti, Berardi, Politano, Grifo, Pellegrini, Chiesa și Zaniolo, iar în paranteză figurează, la nevoie, Cambiaghi, Zaccagni, El Shaarawy, Caprari. 

Cotidianul roz ia în calcul că selecționerul squadrei azzurra ar apela ca număr 9 contra Angliei, la Napoli, la Mateo Retegui (Tigre). Un italo-argentinian de 23 de ani, ce poate fi al 100-lea debutant în mandatul său! 

Îl recomandă că joacă meci de meci la echipa sa de club și are șase goluri marcate în șapte etape de campionat.

Raspadori e în dubiu

Vineri va fi ziua în care Mancini va restrânge lista, de pe care ar urma să pice Compagno, avertizat numai că se află în vederile naționalei, datorită performanței sale de a fi italianul cu cele mai multe goluri (23) reușite în 2022. 

Ca variante la Retegui Gazzetta scrie despre Raspadori, incert din cauza unei accidentări, la fel ca Belotti, operat la încheietura mâinii, și Scamacca, folosit destul de puțin de West Ham plus Gnonto, care evoluează constant la Leeds. A treia soluție de atacant central s-ar alege între Cambiaghi (Empoli) și Pinamonti (Sassuolo), ce a și marcat contra Romei.

Retegui joacă de doi constant titular în Argentina și are o calitate ce ne lipsește. Îl urmăresc de mai mult timp și credeam că nu vrea să vină la lot, dar și-a exprimat disponibilitatea.

- Roberto Mancini, selecționer Italia

VIDEO Gigi Becali: „Compagno nu joacă cu FCU Craiova în play-off”

Citește și: 

FIFA, la doar un pas să implementeze reguli și mai stricte în fotbal » Lipsește doar aprobarea oficială

Informații de ultim moment din scandalul care macină fotbalul spaniol » De ce l-a plătit Barcelona pe șeful arbitrilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
cr_portal
cr_portal  •  15 Martie 2023, 03:13

Eu știu alta, în premieră, înaintea GSP: Compagno nu are voie să joace împotriva României în finala Italia - România din anul ... (așa e trecut în contract, puncte, puncte). Nici Gazzetta dello Sport nu știe asta!

forumer.47
forumer.47  •  15 Martie 2023, 01:47

Si cat ati insistat cu "convocarea" astuia, ***, desi toata lumea v-a zis ca nu e vorba despre nicio convocare! Sunteti buni doar sa umflati artificial cotele zecesebistilor....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  14 Martie 2023, 17:32

De Compagno,numai de bine!„Complimenti”cum s-ar zice!Dar nu pot sa nu simt o satisfacție gândindu-ma la cât ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează