INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OPINIE

Momentul schimbului de generații » Andrei Niculescu: „Ar trebui să urmeze un sezon de sacrificiu, în care totul trebuie gândit profund și sincer. Începând chiar de la Messi”

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 august 2020 14:00 / Actualizat duminica, 16 august 2020 15:36

Avem, așadar, careul de ași pentru acest sezon de "Corona Champions League". Un careu reprezentat, de fapt, de două campionate, două "Belarusuri" în ale fotbalului, stăpânite în manieră dictatorială, dar care au reușit să strecoare în semifinale alte două grupări. Pe care nimeni nu le lua în seamă acum două săptămâni.

Acum două săptămâni toată lumea aștepta Barcelona-Bayern. Finala din "sferturi" ni se zicea. Și ce meci remarcabil a fost! Ce fotbal "care pe care", ce acțiuni contondente, ce numere personale, cum contraatacau unii la atacurile celorlalți, ce răspunsuri inspirate găseau! Totul a fost frumos până când s-a auzit fluierul de start al arbitrului, care a cam stricat frumusețea de duel din ziare. Cineva trebuia totuși să anunțe că "urmează imagini care vă pot afecta emoțional".

La modul serios acum, ceea ce s-a întâmplat la Lisabona era oarecum de anticipat. Nu un dezastru de asemenea proporții pentru Barcelona, dar un succes al lui Bayern, da! Barcelona terminase sezonul intern încruntat, într-un amestec de frustrare, oboseală, stres, eventual plictiseală. Tot ce-și doreau Messi și ceilalți era o vacanță în care să uite. Pe undeva, era mai bine să nu se califice cu Napoli. În același timp, Bayern încheia Bundesliga zâmbind, bucurându-se de fotbal și succese, cu o stare de spirit excepțională, abia așteptând să reintre în luptă, în Champions League. Simțind momentul prielnic.

Să ne înțelegem, acest 8-2 nu e un rezultat normal între două cluburi cu asemenea anvergură. La fel cum n-a fost nici acel 7-1 al Germaniei cu Brazilia. E însă un rezultat ce ar trebui să spargă bula de săpun în care se afla Barcelona de ani buni. De la plecarea lui Guardiola, mai exact. La Barcelona s-a trăit prea mult în această perioadă pe umerii lui Messi, lumea privea la reușitele starului argentinian și nu observa că fotbalul se schimbă, că există cicluri care se termină, că jucătorii, în frunte chiar cu Messi, îmbătrânesc și nu mai pot juca la fel.

Lumea se așteaptă la schimbări la Barcelona. Dar asta e greu de făcut, într-un timp atât de scurt. Nici măcar alegeri nu se pot organiza așa repede căci imediat începe noul campionat. Ar trebui să urmeze un sezon de tranziție, poate chiar de sacrificiu, în care totul trebuie gândit profund și sincer. Începând chiar de la Messi.

Pep a câștigat la Nyon, dara pierdut cu Lyon

Guardiola parcă a vrut, sâmbătă, să întindă o mână de ajutor fostului său club. Poate și al viitorului, mai vedem vara viitoare. Se vorbea prea mult de eșecul Barcelonei, așa că a mai limitat el volumul discuțiilor și a mai preluat din critici. E încă un sezon european ratat pentru City, dar mai ales pentru Guardiola, a cărui aură începe să pălească. Dacă a vrut să evite un meci cu "balaurul" Bayern, i-a ieșit. De fapt, ăsta ar fi singurul lucru care i-a ieșit sâmbătă.

Acum 10 ani pe vremea asta, lumea era împărțită între Messi, Pep, Cristiano, Mou. Acum, toți patru s-ar putea strânge, eventual pe iahtul lui Cristiano, să vadă noile figuri, Hansi, Nagelsmann, Kylian, Alphonso, plus pe cei doi care fac legătura între epoci, Thomas Müller și Neymar. Apropo, ceva îmi spune că unul dintre aceștia doi va fi jucătorul turneului. 

Citește și:

Cel mai dur comentariu: catalanii au fost nemiloși cu Barcelona în timpul umilinței cu Bayern! „O Barca ridicolă! O echipă mică! Președintele trebuie să plece”

Guardiola, 778 de milioane de euro și nicio semifinală de Champions League! Anunțul făcut de antrenorul lui Manchester City

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
nikomunie
nikomunie  •  16 August 2020, 15:06

IAR la modul serios ce meci a fost Bayern Barcelona? Unul intre echipa scolii si echipa de fotbal .sa o lasam asa.

nikomunie
nikomunie  •  16 August 2020, 15:00

Stati linistit domnul Niculescu.inca un balon d'or pentru Messi.pentru Ca ehh UEFA nu doarme.cum face piticul atomic (haha)pe teren....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează