INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLȚUL DE FOTBAL EUROPEAN

Andrei Niculescu despre șansele la titlu ale lui Liverpool, Bundesliga, adjectivul Messi și castingul lui Zidane + două recomandări

Articol de GSP - Publicat luni, 01 aprilie 2019 13:09

Au revenit campionatele, după două săptămâni în care ”naționalele” au fost la putere, o perioadă destul de plictisitoare, ca să fim sinceri până la capăt.

Liverpool-Tottenham a fost un meci în stare aproape pură, cu multe virtuți, dar și cu foarte multe erori, cumva departe de fotbalul tehnologizat, aproape robotizat, cu care se câștigă trofee. Liverpool a câștigat din nou în ultimele secunde. Încă un succes obținut de ”cormorani” pe final de joc, cu o doză de noroc importantă. Să fie norocul campionilor, să fie acea conjunctură astrală ce deschide drumul spre performanța așteptată de atâta vreme, titlul în Premier League? Vom vedea. Am mai vorbit despre asta, iar în fotbalul ultimilor ani există suficiente exemple când șansa a îmbrăcat tricoul unei echipe, ajutând-o în momentele esențiale. Pe umerii lui Van Dijk, colosul de pe ”Anfield”, cred cel mai bun fundaș central al momentului, cu inspirația lui Klopp și cu energia venită din peluză, Liverpool a luat 3 puncte vitale. City e însă o mașinărie bine unsă, la toate capitolele și pe toate planurile, dă senzația că a depășit momentele delicate de acum câteva săptămâni și pare capabilă să ia toate trofeele în acest sezon. Vom avea o ultimă turnantă în Premier League grozavă.

BUNDESLIGA SE PREGĂTEȘTE DE „KLASIKER”

Și Bundesliga promite același lucru. Sâmbătă ne așteaptă ”Der Klasiker”, un episod mai tensionat ca oricând. Dortmund a avut 9 puncte față de Bayern, schimbul de putere devenise posibil, dar revenirea bavarezilor a fost formidabilă, bazată, e adevărat, pe o cădere a Borussiei explicabilă doar prin acumularea de presiune. Dar când lucrurile păreau a-i fi favorabile, Bayern s-a împiedicat la Freiburg, iar acum trebuie să-și primească rivalii de pe locul doi. În Germania golaverajul e criteriul de departajare, astfel că varianta remizei n-ar trebui să fie prea apetisantă.

Apropo de Borussia. Ca și la Berlin, înainte de pauză, echipa a câștigat pe final, aproape nesperat, atunci grație lui Reus, acum grație lui Paco Alcacer. Să fie și aici vorba de conjunctura astrală, vezi și ratările imense ale bavarezilor în prelungirile de la Freiburg? În altă ordine de idei, „dubla” lui Alcacer vine fix în momentul în care Barcelona caută o dublură pentru Suarez, iar catalanii par dispuși să dea 60 de milioane pentru un Jovic de care anul trecut pe vremea asta nici nu cred că auziseră.

MESSI-ADJECTIV ȘI CASTINGUL LUI ZIDANE

Apropo acum de Barcelona și de Primera Division. Aici nu e vorba de conjuncturi astrale sau de planete aliniate. Aici e vorba iar de adjectivul Messi, din nou decisiv într-un derby înaintea căruia s-a vorbit mai mult de averea lui Pique și de posibilul record al telespectatorilor în China decât de fotbal. La rivalii de la Real Madrid, lucrurile sunt mai clare. Fiecare meci până la final va fi un casting, iar regizorul Zidane va alege, în funcție de prestații, distribuția pentru sezonul viitor. La 3-2 cu codașa Huesca, în afara lui Benzema și a lui Luca Zidane, titularizat pe principiul „dacă nu acum, atunci când”, nu prea a trecut nimeni proba. Iar Luca a trecut-o doar din motive de nume.

P.S. 1

85.000 de spectatori la un meci pe ”Wembley” în finala ”EFL Trophy” (un soi de cupă rezervată echipelor britanice din ligile 3 și 4) dintre Sunderland și Portsmouth. Ca să mai atenuăm semnele de exclamare, vă recomand documentarul despre Sunderland de pe Netflix. Veți înțelege mai multe.

P.S. 2

Și dacă tot am ajuns la capitolul recomandări, tot pe Netflix a apărut un documentar despre Griezmann. Merită văzut, veți regăsi o altă față a lui ”Grizou”, poate veți descoperi și câteva motive, dincolo de cele fotbalistice, pentru care a refuzat Barcelona în vara trecută, dar și pentru care catalanii îl vor din nou.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
allez_lfc
allez_lfc  •  01 Aprilie 2019, 20:47

City pare capabila sa ia toate trofeele in acest sezon? 100% îi scoate Spurs din UCL. La fel ca si in sezonul trecut primul adversar serios inseamna automat eliminare. Raman doar cu Cupa ligi ca duminica spun adio si Cupei Angliei iar in Premier League nu se stie, poate are si Liverpool noroc cum au avut ei in 2014, desi scenariul e cam acelasi(tot ei au un meci restant). YNWA

melcul_furios
melcul_furios  •  01 Aprilie 2019, 14:32

Barcelona greșește crunt - îl are pe Malcolm care joaca foarte bine când vine de pe banca și totuși caută alta atacant care nu are loc, îl au pe Semnele care e titular, pe Suarez și Coutinho care a costat f mult. Mai întâi să îl vândă pe Coutinho si apoi sa se suite de atacant.

sadomarxist
sadomarxist  •  01 Aprilie 2019, 14:00

si asta parca a baut apa dupa sarri, care nu s-a uitat la niciun meci de la campionatul mondial, "ca nu-i plac echipele nationale, n-are ce sa invete de acolo". dupa cum a jucat chelsea, poate ca ar fi fost bine sa se uite...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează