INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BLOGSPORT

Andrei Niculescu după transferul lui Hazard: „Real Madrid n-a mai adus un fotbalist care să merite să poarte apelativul de «galactic» din 2014”

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iunie 2019 15:16

Pe cât de prost a terminat campionatul precedent, pe atât de repede se mișcă Real Madrid pe piața transferurilor.

Mai întâi Jovic, apoi Eden Hazard, cei doi adăugându-se unei liste deschise în vara trecută cu Rodrygo și pe care a fost adăugat, ulterior, Militao. Chit că Jovic a atras atenția Europei în sezonul trecut, Hazard este numele care ridică orizontul de așteptare al fanilor de manieră categorică. Adevărul e că de la James Rodriguez încoace, în vara lui 2014, Madridul n-a mai adus un fotbalist care să merite să poarte apelativul de „galactic” așa cum este Eden Hazard. Vorbim de un fotbalist deja consacrat, un star mediatic, așa cum place departamentului de marketing de pe „Bernabeu”, dar și un om care ar putea să umple spațiul lăsat liber după plecarea lui Cristiano Ronaldo.

Și aici nu mă refer neapărat la poziția lui în teren. Deși din acest punct de vedere se poate face o discuție. Și nici la golurile pe care le dădea Cristiano, căci mi-e greu să cred că belgianul se poate apropia la distanță măcar rezonabilă de reușitele portughezului. Ci la un alt aspect, presupun că la fel de important. Zidane îl vede pe Hazard capabil să agite meciurile în care lucrurile nu ies atât de bine, să provoace dezechilibru, să ia acțiuni pe cont propriu, să fie liderul fotbalistic din teren al unei echipe ce nu se poate baza, din acest punct de vedere, pe liderul vestiarului, care e Ramos. Hazard era o oportunitate de mercato pe care Zidane nu putea s-o piardă, de aici și suma destul de mare pentru un jucător ce putea fi semnat pe 1 ianuarie și luat gratis pe 1 iulie anul viitor. Se spune că la suta de milioane de euro, cât ar fi suma de plecare, se mai adaugă între 40 și 50 de milioane în diverse bonusuri, ceea ce face ca transferul să devină foarte scump. Cu siguranță că Florentino Perez a simțit o ușoară înțepătură în inimă când și-a dat acordul final, probabil că-n alte situații s-ar fi negociat până târziu în august, însă Zidane este încă pe o poziție care-i permite să condiționeze anumite lucruri.

Zidane crede în Eden Hazard, dar nu atât de mult în hazard. Căci un hazard ar fi fost să mergi pe mâna lui Vinicius, suficient de mult afectat de achiziționarea belgianului, căci în teorie ei au cam aceeași zonă favorită de acțiune și nu cred că-i vom vedea prea des pe amândoi titulari în același timp. Vinicius a impresionat plăcut în sezonul trecut, dar era o impresie bazată mai mult pe haosul provocat de ceilalți, iar el nu se putea ridica la stadiul de certitudine la care a ajuns Hazard. Era mult hazard să mizezi pe Vinicius, care, oricum am da-o și oricum am privi lucrurile, tot 19 ani are și multe de acumulat, hazard pe care Zizou nu și l-a asumat, căci rezultatele n-au răbdare. Eden Hazard este altceva, are personalitate, are experiență, are fizic, are și goluri, are însă și foarte multe pase decisive, poate crea o sinergie în special cu Benzema, dar și cu Jovic. Între viitorul numit Vinicius și prezentul numit Hazard, Zidane a ales ultima variantă.

ÎNCĂ UN TROFEU PENTRU CRISTIANO

Portugalia a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor, iar Cristiano își mai adaugă un trofeu la colecția personală. Chit că vorbim de o competiție pe care nimeni n-o înțelege, cu un regulament bizar atunci când vine vorba de calificarea la Euro și tot felul de criterii ciudate. În noiembrie, atunci când noi terminam glorios pe locul secund în grupă, în spatele Serbiei, scriam tot aici că e vorba de liga altor națiuni, din care noi nu prea facem parte. Nu pentru noi și cei ca noi a fost creată această competiție, ci pentru cei puternici, care se pot astfel întâlni între ei, pregătindu-se cu adevărat și împărțind și sume consistente de bani. Noi putem fi frustrați, așa cum este Gică Hagi atunci când vorbește de Champions League, dar nu cred că ne folosește la nimic dacă frustrarea nu ne ambiționează.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
mosvasile
mosvasile  •  10 Iunie 2019, 19:57

Si Gareth Bale lua actiuni pe cont propriu!Si Isco!Si Asensio!Si Dani Carvajal!Si ii avea in curte,nu trebuia sa dea un galeon de dineros pe ei,ca pe acest jucator totusi de valoare medie!Daca era vreun fuoriclase nu il apuca 28 de ani la Chelsea!Florentino Perez trebuia sa-i reaminteasca lui Zidane ca l-a luat de la...Castilla!

joscenzuraghesepe
joscenzuraghesepe  •  10 Iunie 2019, 16:37

Nu mai promovati plagiaturile acestui impostor, prins in repetate randuri cu "matza in sac"!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează