INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ASASINARE

25 de ani de la momentul care a șocat fotbalul: asasinarea lui Andres Escobar! 6 gloanțe în cap de la cartel pentru fostul adversar al României!

Humberto Muñoz Castro, foto: eltiempo.com +5   FOTO
Humberto Muñoz Castro, foto: eltiempo.com

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:51

Pe 2 iulie s-au împlinit 25 de ani de la uciderea fundașului columbian Andres Escobar, 29 de ani, după un autogol marcat în meciul cu Statele Unite, pe 22 iunie, la CM 1994. Americanii au câștigat cu 2-1 și sud-americanii au fost eliminați, după ce în primul meci din grupă pierdeau cu România, 1-3.

Columbia a plecat de la Copa América înaintea semifinalelor, eliminată de Chile la loviturile de departajare, iar singurul care a greșit de la punctul cu var se teme pentru liniștea lui și a familiei sale.

Amenințările cu moartea primite de William José Tesillo, fundașul de 29 de ani, au răscolit amintirile celui mai obscur episod al fotbalului din țara în care cartelurile drogurilor fac legea. O viață luată numai pentru un autogol.

Andrés Escobar plătea pe 2 iulie 1994 greșeala din meciul cu SUA la Mondialul în care Los Cafeteros porneau între favoriți, dar n-au putut trece de grupe!

andres escobar 1
+6 FOTO
Pe 23 iunie 1994, Andrés Escobar devia mingea, păcălindu-l pe Córdoba, la primul gol încasat de Columbia în al doilea meci al grupei A, 1-2 cu SUA

Șase gloanțe în cap!

A trecut un sfert de secol de la fatidica zi în care apărătorul selecționatei lui Maturana ieșea cu prietenii într-o cunoscută discotecă din Medellin, puțin după revenirea din America.

Acolo a fost imediat recunoscut și provocat, „Autogol, Andrés, autogol”, și s-a simțit în nesiguranță, ba chiar obligat să plece la ora 4 dimineața.

andres escobar2 +6 FOTO

Doi dintre cei ce au încercat să-l agreseze fizic l-au urmărit până în parcarea unde avea mașina și au continuat să-l insulte.

Humberto Muñoz Castro, șeful bandei fraților Gallón, a fost cel care a executat ordinul cartelurilor (cu pierderi mari la pariurile ilegale din cauza eșecului naționalei) de a-l asasina, cu 6 gloanțe trase direct în cap. Criminalul a primit 43 de ani de închisoare la Bogotá, dar a făcut un sfert din condamnare, ieșind în 2005.

Peste 30.000 de fani la înmormântare

După 25 de ani de la tragedia numărului 2 al Columbiei, care se pregătea să se transfere de la Atlético Nacional la Milan, lucrurile nu s-au schimbat prea mult.

Carlos Bacca și Matheus Uribe au tremurat și ei pentru viețile lor, după evoluțiile de la ultimul Mondial din Rusia. Atacuri și alte violențe verbale a primit Stefan Medina în 2013, în urma unui joc slab făcut contra Uruguayului în preliminariile CM 2014. Și nu sunt exemple izolate.

Tuturor fanilor Los Cafeteros le-au venit în minte imaginile sfâșietoare cu peste 120.000 de oameni care l-au condus pe ultimul drum pe Andrés Escobar. Victima traficanților de droguri și războaielor dintre clanurile de la Medellin. 

andres escobar 2

 

51de selecții și un gol a avut Escobar la naționala Columbiei, pentru care a debutat în martie 1988. A jucat doar la Atlético Nacional, cucerind 3 trofee, între care Cupa Intercontinentală

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
522906687858661
Nicolae Dumitru  •  07 Iulie 2019, 15:56

Ce draq vă mirați atât, că a stat numai 11 ani în pârnaie pt. o crimă??? La noi, pietoni omorâți pe trecere de pietoni, făptașul liber !!! Ce aveți de comentat???

spinoza
spinoza  •  07 Iulie 2019, 13:03
Postat de cpt.ahab pe 07 Iulie 2019, 11:57

Prin urmare, criminalul a ieșit din închisoare în 2005. Halal justiție! Omori un om cu sânge rece și scapi cu o pedeapsă modică.

11 ani pentru o viață de om? Asta-i justiție?

5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  07 Iulie 2019, 12:20
Postat de Mihai BDesign pe 07 Iulie 2019, 11:49

Nu Dvs:))

Mai mult ca sigur.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează