INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Anelka a ales banii » Salariul colosal oferit de Shanghai Shenhua l-a convins să plece de la Chelsea

Nicolas Anelka jucînd într-un turneu întreprins de Chelsea în Asia
Nicolas Anelka jucînd într-un turneu întreprins de Chelsea în Asia

Articol de GSP - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 decembrie 2011 13:15

Atacantul francez Nicolas Anelka a semnat un contract cu formaţia chineză Shanghai Shenhua, principala sursă de atracţie fiind constituită de salariul uriaş: aproape 6 milioane de euro!

Jucătorul lui Chelsea va juca timp de doi ani la Shanghai, unde va încasa aproximativ 300.000 de dolari pe săptămînă! Asta înseamnă că, la fiecare două secunde, contul atacantului se măreşte cu un dolar. Anelka nu este la prima aventură în Orient, el evoluînd pentru Fenerbahce Istanbul în perioada 2005-2006.

Vîrful va deveni cel mai important nume din fotbalul chinez, campionatul din ţara Marelui Zid fiind lipsită de vedete europene. Cu toate acestea, el nu va fi cel mai bine plătit jucător din Superliga chineză, argentinianul Dario Conca (Guangzhou Evergrande) încasînd un salariu anual de 10,4 milioane de dolari!

Goana după aur, varianta fotbalistică

În ultimii ani, tot mai mulţi jucători de talie din principalele campionate occidentale au preferat să  îşi petreacă finalul carierei în ligi din estul Europei sau Asia. Rusia a atras ca un magnet staruri precum Samuel Eto'o, Roberto Carlos (Anji Mahacikala) ori Bruno Alves (Zenit), iar petrodolarii din Orientul Mijlociu le-au făcut cu ochiul unor jucători sau antrenori ca Juninho, Diego Maradona sau Walter Zenga.

2 români joacă în China: Dănălache şi Bilaşco

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  12 Decembrie 2011, 17:00

eu cred ca va inselati asupra titlului....el cistiga mai mult de 6 milioane de euro la chelsea !omul a ales o schimbare pentru ca nu vrea sa lustruiasca banca de rezerve la chelsea .

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  12 Decembrie 2011, 14:10

Oricum pierduse locul de titular, asa ca a facut bine a ales sa plece.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează