INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2022

VIDEO Anglia a cucerit primul titlu european din istorie! Peste 88.000 de spectatori la finala de pe Wembley

FOTO: Twitter @Wembley Stadium +18   FOTO
FOTO: Twitter @Wembley Stadium

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2022 21:45 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 21:50

Finala Campionatului European de fotbal feminin, Anglia - Germania, a strâns peste 88.000 de oameni pe stadionul Wembley. Britanicele s-au impus cu 2-1 (1-1 în timpul regulamentar) și au ridicat trofeul, datorită unui gol marcat de Chloe Kelly, în minutul 110.

Anglia, țara-gazdă a turneului, a cucerit primul titlu continental din istorie. Parcursul a fost fenomenal. Elevele Sarinei Wiegman au dispus, pe rând, de Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, Spania și Suedia. 

Anglia, primul titlu european din istorie

Astăzi, pe Wembley, în fața unei audiențe de peste 88.000 de fani, britanicele au trecut de cea mai titrată națională din Europa. Nemțoaicele cuceriseră 8 dintre cele 12 ediții anterioare. 

Prima repriză a avut ritm, dar golurile au lipsit. Tabela a fost deblocată în minutul 60, de Ella Ann Tooner, fotbalista celor de la Manchester United. Germania a forțat, iar egalarea a venit prin Lina Magull, în minutul 79, lăsată singură cu portarul de o pasă filtrantă a lui Wassmuth. 

În minutul 110, când toată lumea se pregătea de loviturile de departajare, Chloe Kelly, jucătoarea lui Manchester City, a înscris cu un șut din 2 metri și a declanșat sărbătoarea pe Wembley.

VIDEO Anglia - Germania, cu 88.000 de spectatori pe Wembley

„Un Wembley plin la finala Europeanului feminin. Este extraordinar să văd cât de repede crește interesul pentru meciurile fetelor. Fotbalul a devenit un sport global! Acum, mai mult ca niciodată”, a punctat Gary Lineker, pe Twitter.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Odată cu transferul la Cremonese, Vlad Chiricheș anunță: „Îmi voi schimba stilul de joc”

Are o superofertă din fotbalul arab, iar luni poate părăsi Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  31 Iulie 2022, 22:55

Frumos oricum sa vezi atata atentie pe CM al fetelor. Din pacate, in Romania fotbalul feminin e doar o unealta de dat voturi la Burleanu si de promovat poeme de genul "spune-mi doamna cutarescu"

leu.mr
leu.mr  •  31 Iulie 2022, 22:02

Nu va lasati impresionati de discursul feminist al lui Lineker. Au fost atitia spectatori fiindca Premier League nu a inceput inca...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează