INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona a ales succesorul lui Messi » Fotbalistul care va prelua tricoul cu numărul 10

Ansu Fati (centru) va prelua numărul 10 la Barcelona
Ansu Fati (centru) va prelua numărul 10 la Barcelona

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 13:32 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 15:49

FC Barcelona a anunțat fotbalistul care va prelua tricoul cu numărul 10, lăsat vacant după plecarea lui Messi la PSG.

Catalanii au decis ca Ansu Fati (18 ani) să fie noul „decar” de pe Camp Nou. Spaniolul crescut în celebra academie „La Masia” le va călca astfel pe urme lui Ronaldinho și Messi, ultimii doi posesori ai acestui număr.

Deși suporterii catalani au cerut retragerea tricoului cu numărul 10, în semn de omagiu pentru Leo Messi,  regulamentul din La Liga a făcut imposibilă această variantă, astfel că Ansu a fost alegerea clubului pentru a duce mai departe greutatea acestui tricou.

Anunțul a fost făcut de clubul blaugrana prin intermediul rețelelor de socializare. Va fi al treilea număr pe care Ansu îl poartă de la debutul său din 2019. Acesta a început cu numărul 31, pentru ca mai apoi, în sezonul trecut, să evolueze cu 22.

Nu s-a îngrămădit nimeni

Înainte ca Ansu Fati să primească „10”-le, mai multor fotbaliști de la Barcelona le-a fost propus să evolueze cu el. Rând pe rând, toți au refuzat însă, din cauza presiunii prea mari.

„Nimeni nu are suficient curaj, dar, în cele din urmă, cineva va trebui să o facă”, spunea pe platforma Twitch, fundașul Gerard Pique. El i-a propus noului sosit Sergio Aguero să-l preia. Însă atacantul argentinian a dat înapoi, șovăind, și apoi a postat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu numărul 19. 

Pique l-a abordat și pe Coutinho, rămas fără număr, după ce „14”-le său i-a fost alocat colegului Rey Manaj. Deși a mai purtat „10” la Liverpool și la Bayern, brazilianul este foarte reticent. 

În blaugrana el n-a convins și nici nu se bucură de atâta recunoaștere. Iar Mundo Deportivo a aflat că „n-ar vrea să resimtă pe teren o presiune suplimentară”.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Marca iese la atac după transferul ratat de Mbappe la Real Madrid: „A fost trădat de PSG”

Ultima zi de mercato » Griezmann, transfer-șoc: Barcelona l-a împrumutat! + Mbappe a refuzat un contract COLOSAL

„Fii, bă, bărbat! Cine-i om noaptea să fie și ziua!” » Cea mai dură reacție după imaginile din club cu Albu și Borza

Bogdan Andone, devastator după meciul cu FCSB: „Dați afară sau desființați! Nu știu cine poate să facă ceva cu ei” + acuzații grave: „Mi-au spus jucătorii”


Comentarii (2)
tataika
tataika  •  01 Septembrie 2021, 14:26

ripensistu
ripensistu  •  01 Septembrie 2021, 14:16

O alegere excelenta, desi Kun ar fi fost bun si el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează