INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Antoine Griezmann la FC Barcelona // UPDATE Scandal URIAȘ în Spania! Atletico, război deschis cu Barcelona » Contestă transferul lui Griezmann: „Există dovezi clare!”

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2019 09:18

Antoine Griezmann, 28 de ani, a semnat cu FC Barcelona, care i-a achitat 120 de milioane de euro lui Atlético Madrid.

UPDATE 20:30

Atletico Madrid a emis un comunicat prin care contestă modul în care au decurs negocierile între Barcelona și Griezmann: „Atletico Madrid susține că înțelegerea a fost încălcată înainte de finalul sezonului și există acțiuni, declarații și dovezi în acest sens. De aceea, Atletico a declanșat proceduri prin care dorește să-și apere drepturile și interesele legitime. Este evident că înțelegerea a avut loc anterior datei de 1 iulie, iar jucătorul a anunțat pe 14 mai că vrea sa plece de la club”.

UPDATE 16:26

Barcelona a anunțat oficial că Antoine Griezmann e noul jucător el echipei lui Ernesto Valverde. Francezul a semnat până în 30 iunie 2024 și va avea o clauză de reziliere de 800 de milioane de euro.

Știrea inițială:

După furtună, Antoine Griezmann poate zâmbi. I se împlinește visul. La 28 de ani, va juca la Barcelona!

Ceea ce se aștepta de mult timp s-a realizat, chiar dacă Atlético a protestat, dezvăluind că Barça a negociat în secret și s-a înțeles cu atacantul francez încă din martie, mult în afara perioadei de transferuri.

18 milioane în primul sezon, 25 în ultimul

Joi seară, L'Équipe a fost primul ziar care a anunțat că Barcelona a achitat prin virament bancar clauza de reziliere a campionului mondial. 120 de milioane de euro. 

Clubul catalan era obligat să o facă, după ce Atlético a refuzat propunerea ca plata să fie împărțită în două tranșe pentru o sumă finală de 130 de milioane.

Ambele cluburi au negat inițial, dar L'Équipe a explicat că, din cauza formalităților administrative, banii intră în cont după o zi. Apoi, totul e rezolvat.

Griezmann semnează oficial contractul pe cinci ani cu gruparea blaugrana, pentru un salariu care pornește de la 18 milioane în primul sezon și urcă până la 25 de milioane în ultima stagiune.

"S-a încheiat telenovela"

Marca a confirmat mutarea pe copertă, îmbrăcându-l pe Grizou în noul tricou cu pătrățele al Barçei. "S-a încheiat telenovela", a titrat cotidianul madrilen, în timp ce Mundo Deportivo a deschis ediția de azi în Catalunya tot cu Antoine: "Griezmann Culé".

Vine și Neymar?

Pentru Barcelona, acest mercato mai poate aduce un nume mare. Mai mare. Neymar. Ar fi un atac nemaivăzut, cu Messi, Griezmann și Neymar în spatele lui Suárez. Dar va fi mult mai dificil. Și, dacă se va realiza, va fi în ultimele zile ale perioadei de transferuri.

105.000.000 €va fi salariul total al francezului Griezmann în cinci ani la Barcelona

257de meciuri a jucat francezul în cinci ani la Atlético în toate competițiile (133 de goluri)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
wwerko80
wwerko80  •  13 Iulie 2019, 16:56

Liverpool e ca Borussia, si alte echipe antrenate de Klopp. Au succes cativa ani dupa care pleaca si nimeni nu mai aude de echipa. E "Klopp FC", "Liverpool FC" se intoarce dupa ce pleaca Klopp.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Iulie 2019, 10:17

Barca nu va mai lua nici măcar titlul în La Liga. Ce să mai vorbim de UCL! Echipa de conducere a lui Bartomeu e de nivelul ligii a treia de la noi. În primul rând, cum să ataci al treilea sezon consecutiv cu loser-ul ăla de Valverde pe bancă?!

ursul_supraponderal
ursul_supraponderal  •  13 Iulie 2019, 09:37

Sa vedeti cate goluri or sa-si ia baietii cu atacul asta de vis alcatuit din jucatori care cred ca faza defensiva e pt fraieri. Cand or sa dea iar peste Liverpool fara 5 incasate nu scapa.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează