CAMPIONATE  ·  INTER

Antonio Conte, viitorul antrenor al lui Inter! Ce salariu va primi italianul + Spalletti citează din „The Horse Whisperer”, după ce s-a vrut Don Quijote!

Antonio Conte // FOTO: Guliver/GettyImages
Antonio Conte // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Luni, 13 Mai

Inter s-a pus de acord cu fostul selecţioner, Antonio Conte, care va semna până în 2023. „Dacă ziare atât de importante scriu că voi pleca la vară s-au inspirat din Robert Redford”, a replicat actualul tehnician, Luciano Spaletti.

Luciano Spalletti are zilele numărate la Inter şi, indiferent de cum va termina sezonul, va fi dat afară. Presa italiană anunţă că îi va lua locul Antonio Conte, care s-a înţeles asupra contractului până în 2023 şi rămâne doar să semneze. Cu fostul antrenor al lui Juventus va reveni manager Gabriele Oriali, colaborator al său la naţionala Italiei.

Nerazzurrii vor cheltui 25 de milioane de euro pentru a-i despăgubi pe Spalletti şi stafful său plus salariul pe patru ani al noului tehnician, ale cărui pretenţii, 10 milioane net, au şi fost acceptate de club.

Lupta cu morile de vânt

Actualul antrenor încearcă să nu răbufnească, preferând declaraţii cu tâlc, cifrate sau cu trimitere la cinema. Dacă în urmă cu câteva săptămâni s-a referit la morile de vânt „ce plimbă aerul, după cei care vor să atace şi telefoanele primite”, ameninţând că „la finele stagiunii voi ţine un discurs, cu nume şi prenume”, acum i-a trimis pe cei care şoptesc la film.

„Voci despre viitor? Al cui viitor? Dacă ziare atât de importante scriu că voi pleca la vară, au motive din Robert Redford, pentru că aşa funcţionează în fotbal. Eu pot deschide porţile la antrenament să vedeţi cum se pregătesc jucătorii. Şoaptele nu ne afectează niciun milimetru de la obiectiv”. 

Antrenorul şi calul şchiop

Spalletti compară situaţia de la Inter cu subiectul filmului „The Horse Whisperer”, produs, regizat şi cu rolul principal jucat de celebrul actor american în 1998. Dramă în care un talentat antrenor, cu un dar special de a înţelege caii, este angajat să ajute o adolescentă, grav rănită într-un accident împreună cu calul său, să-şi revină. Misiune îndeplinită, la finele căreia drumurile protagoniştilor se despart, în ciuda legăturilor create. 

50.000.000 €de milioane de euro câştigă Inter dacă obţine calificarea în grupele Ligii. Bani cu care acoperă cheltuielile în bună parte din cele 80 de milioane, cât valorează contractele lui Conte şi Spalletti

 „În mintea jucătorilor nu e nici Spalletti, nici alt antrenor, ci obiectivul. Iar pe stadion vin 60.000 de fani ca să-i susţină, nu să încălzească scaunele pentru sezonul viitor. Prezentul e tot ceea ce contează” Luciano Spalletti, antrenor Inter

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Dăncilă gafează din nou, la depunerea candidaturii pentru prezidenţiale

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 2, Digi 3
20:00 Fotbal, Europa League

CFR Cluj - Lazio

Digi 1, Look Plus, Telekom 1
20:00 Fotbal, Europa League

Eintracht Frankfurt - Arsenal

Digi 2, Look Sport, Telekom 2
20:00 Fotbal, Europa League

Qarabag - Sevilla

Digi 3
20:00 Fotbal, Europa League

Rennes - Celtic

Digi 4, Look Sport 2, Telekom 2
20:00 Fotbal, Europa League

PSV Eindhoven – Sporting Lisabona

Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - Astana

Digi 2, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Europa League

Roma - Istanbul BB

Digi 3, Look Sport, Telekom 3
22:00 Fotbal, Europa League

Ludogoreț - ȚSKA Moscova

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1