INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA / INTER MILANO - JUVENTUS 2-3

Antrenorii au decis Derby d'Italia » Mutările lui Allegri și gafele lui Spalletti: "Sunt vinovat, am greșit schimbările"

Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti
(foto: Reuters)
Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti (foto: Reuters)

Articol de - Publicat duminica, 29 aprilie 2018 10:49

Intrarea lui Dybala a dinamizat jocul lui Juventus când Inter conducea. Iar în final, apariția lui Santon a destabilizat apărarea nerazzurra: fundașul a greșit la ambele goluri din ultimele minute ale bianconerilor. Și, de la 2-1, s-a terminat 2-3.

De două ori fusese lovită Juventus în ultima clipă. De fiecare dată, era un meci importantissim. Și la Madrid, când penaltyul provocat de Benatia, la 0-3, în 90Ă7, le-a luat bianconerilor șansa prelungirilor și a calificării în semifinalele Champions League. Și la Torino, împotriva lui Napoli, eșuând după un gol primit în minutul 90 în "turnirul" Seriei A!

50 la sutădin golurile primite de Juventus în acest campionat au venit în urma fazelor fixe (11 din 22)

"Încă un pas important spre titlu"

Sâmbătă, piemontezii au fost cei care au răsturnat partida și scorul într-un final nebun, cu două goluri în trei minute (87-89). De la 2-1 la 2-3, au depășit o confruntare critică, pe "Meazza". Mai este una, la Roma, împotriva giallorossilor.
"Încă un pas spre titlu. Important", crede Massimiliano Allegri, dar antrenorul nu e foarte mulțumit . "Am făcut totul cum trebuie în prima repriză. Am fost foarte agresivi. Apoi, după pauză, am adormit".

5 schimbăriminimum a făcut Max Allegri față de meciul precedent în fiecare din ultimele cinci etape

Surprinzător, cu avantaj pe tabelă și om în plus, după eliminarea lui Vecino, oaspeții n-au mai dat ritm jocului, nu au mai presat, încercând să sufoce un Inter în inferioritate. Au așteptat, în loc să forțeze desprinderea. S-au retras, în loc să atace. I-au ajutat pe nerazzurri să reintre în meci. Și o întâlnire controlată, aproape câștigată, s-a transformat într-una de panică, aproape pierdută.

3 goluria încasat Inter sâmbătă, cum nu se mai întâmplase din 16 decembrie, de la 1-3 cu Udinese

"Marii jucători fac diferența"

Atunci, s-a trezit și Allegri. A mutat succesiv, cu Dybala și Bernardeschi, 4-3-3 a devenit 4-2-1-3, iar Dybala a oferit plusul de inspirație, atacurile fiind mai verticale, mai incisive. Și pase la goluri. "La sfârșit, marii jucători fac diferența", afirmă tehnicianul. "Într-un careu supraaglomerat, nu mai contează schemele, ci execuțiile marilor fotbaliști. De aceea, unii valorează o sută de milioane, iar alții doar unul singur".

1 cartonaș roșuau luat nerazzurrii în actualul campionat: cel al lui Vecino din acest Derby d' Italia

Au fost decisive erorile tactice ale lui Spalletti. "Sunt vinovat, am greșit schimbările", admite antrenorul interist. Rafinha jucase foarte bine. Periculos pe contraatac, cel ce aprindea ofensiva gazdelor, dar bun și în faza de apărare. Înlocuindu-l cu Borja Valero, Spalletti a pierdut un om-cheie.

Santon, copleșit

Apoi, și mai rău: Icardi, sufletul lui Inter, a trecut pe bancă. Pe teren, Santon, din minutul 85. "Perišić mi-a cerut să-l scot și asta am vrut. Numai că, în ultimul moment, mi-a zis că rezistă. Și m-am gândit că e mai util în defensivă. Cu Santon, am dorit să cresc înălțimea și forța fizică, mai ales la fazele fixe".
Santon a fost depășit la ambele goluri ale campioanei. Copleșit de un-doi-ul Cuadrado - Dybala și scăpându-l din marcaj pe Higuaín.

2-3. Juventus rămâne prima în Serie A. Și e favorită la al 7-lea titlu consecutiv. 

"Înfrângere nemeritată, voi avea nevoie de câteva zile pentru a depășit acest KO. Am pierdut în primul rând pentru că 10 contra 11 ne-am epuizat. Revăzând anumite faze, nu mi se pare că Orsato a fost echilibrat când a luat deciziile importante. Nu înțeleg unele lucruri"
Luciano Spalletti, antrenor Inter

"Aceasta este frumusețea fotbalului. Într-un minut, poți câștiga sau pierde partida. În ultima lună, am rezistat doar datorită energiei mentale"
"Inter a jucat extraordinar, însă a căzut fizic în final, și noi am profitat. Ambele echipe ar fi meritat să învingă. Pas important spre titlu. Nu a fost simplu.

Orsato? A condus bine un meci dificil. E unul dintre cei mai buni arbitri ai noștri și a fost la înălțime"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

Lacrimile lui Icardi. "Jucătorii au sentimente, nu mai contează banii"

La sfârșit, Mauro Icardi plângea pe bancă. Așa a ajuns în vestiar. "Le-am spus băieților că au făcut un meci mare și că meritau alt rezultat", a declarat Spalletti. "E normal să fie supărați. Jucătorii au sentimente, nu mai contează banii". 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează