INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CALCIOPOLI

Antrenorul Carlo Ancelotti va fi audiat ca martor în cazul Calciopoli

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Fostul antrenor al lui AC Milan, Carlo Ancelotti, în prezent la Chelsea, va fi audiat ca martor pe 20 aprilie, în procesul de la Napoli, cunoscut sub nume de "Calciopoli", privitor la meciurile aranjate din Italia, în 2006, a anunţat agenţia de presă Ansa, informează AFP.

În cursul audierilor derulate marţi, avocaţii lui Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus şi principalul acuzat în acest scandal, au cerut ca 75 de transcrieri ale unor convorbiri telefonice ce nu au fost luate în calcul până în prezent, să fie examinate de instanţă.

Reprezentanţii ministerului public au declarat că nu se opun acestei cereri. În continuare, Tribunalul din Napoli va decide, pe 20 aprilie, dacă va da sau nu curs cererii avocaţilor lui Moggi.

Potrivit presei locale, aceste interceptări efectuate în perioada 2004-2005 scot în evidenţă, în special, discuţii între Paolo Bergamo, fostul responsabil cu delegarea arbitrilor, cu conducătorii clubului Inter Milano, fostul preşedinte Giacinto Facchetti (care a decedat) şi proprietarul actual, Massimo Moratti. Până în prezent Inter era singurul mare club italian care nu a fost implicat în scandalul ce a izbucnit în 2006.

În primăvara anului 2006, înregistrările mai multor mii de convorbiri telefonice au arătat că numeroşi conducători de club, precum şi oficiali ai federaţiei italiene şi persoane însărcinate cu delegarea arbitrilor au participat la manipularea a zeci de meciuri, mai ales în favoarea clubului Juventus Torino.

Pe baza dosarului "Calciopoli" au fost acordate sancţiuni în plan sportiv, în 2006. Juventus Torino a fost retrogradată în Serie B cu nouă puncte penalizare, în timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio Roma au rămas în Serie A, dar cu 15, 11, opt şi, respectiv, trei puncte de penalizare.

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  14 Aprilie 2010, 13:13

nu stiu de ce, dar sa speram ca sa ii inchida pe Inter

Vezi toate comentariile (1)
Comentează