INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Antrenorul condamnat pentru violul unei minore în 1987 și-a dat demisia de la Corinthians după doar o săptămână

Alexi Stival „Cuca” // Foto: Imago
Alexi Stival „Cuca” // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 16:48 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 18:37

Alexi Stival „Cuca” (59 de ani) a renunțat la postul de antrenor al lui Corinthians după două partide, la presiunea fanilor care au aflat de infracțiunea comisă în Elveția, în timpul unui turneu al lui Grêmio.

Păcatele tinereții l-au ajuns din urmă pe un antrenor brazilian. Alexi Stivali, cunoscut sub numele de „Cuca”, a trebuit să-și dea demisia pentru a nu fi dat afară de Corinthians, după ce s-a aflat despre o condamnare, în lipsă, pronunțată în Elveția, la 15 luni de închisoare. 

Atacantul, care evolua în 1987 la Gremio Porto Alegre, precum şi alţi doi fotbaliști au fost găsiți vinovați de viol împotriva unei fete de 13 ani, deși acesta a continuat să-și susțină mereu nevinovăția.

Victima l-ar fi recunoscut pe Alexi Stival

Fapta s-a întâmplat cu ocazia unui turneu al echipei Gremio la Berna acum 36 de ani. Condamnarea a fost dată după ce jucătorii se întorseseră în Brazilia, ţară ce nu-şi extrădează cetăţenii. 

Avocatul Willi Egloff, reprezentantul victimei Sandra Pfäffli, a afirmat că femeia l-a recunoscut ca fiind unul dintre agresorii sexuali, în timp ce la conferința de prezentare la Corinthians antrenorul a negat că el ar fi autorul unei asemenea fapte penale.

Femeia care l-a înnebunit pe Cristi Borcea: „Era peste tot, la TV, la Super Bowl! Am zis: «Gata, declanșăm atacul»”
RELAȚIE
Femeia care l-a înnebunit pe Cristi Borcea: „Era peste tot, la TV, la Super Bowl! Am zis: «Gata, declanșăm atacul»”

Alexi Stival, contestat de media și fani

În 1997, „Cuca” și cu trei coechipieri, Eduardo Hamester, Henrique Etges și Fernando Castoldi, fuseseră arestați la Berna și au rămas după gratii 30 de zile, pentru că au agresat-o sexual pe Sandra Pfäffli. Condamnarea a venit după eliberarea și întoarcerea lor în Brazilia, dar niciunul nu a fost arestat, în țară procesul fiind închis după mărturiile fotbaliștilor. 

În ciuda palmaresului remarcabil, o Cupă Libertadores cu Atlético Mineiro (2013), două titluri naționale (2016 cu Palmeiras și 2021 cu Atlético Mineiro), numirea antrenorului a fost dur contestată de fani, de media și de organizațiile de femei, dar și de echipa feminină a clubului.

„S-au găsit probe biologice”

„Cuca şi-a părăsit postul la cererea familiei, pentru a rezolva probleme personale. Îi dorim succes în restul carierei”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al grupării din Sao Paulo. Numirea antrenorului în vârstă de 59 de ani a fost contestată printre suporterii lui Corinthians tocmai din cauza violului unei minore. 

„A fost condamnat doar pentru relații sexuale cu o minoră”, a declarat Egloff pentru publicația „Der Bund”, susținând că s-au găsit și probe biologice ale brazilianului pe corpul și hainele fetei. Cortinthians nu îl numise decât de o săptămână și el apucase să stea pe banca tehnică numai două meciuri.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gata, pleacă! Real Madrid trimite delegație pentru vedeta Borussiei Dortmund

Federația malteză l-a suspendat pe Devis Mangia » Ce trebuie să facă în maximum 6 luni

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează