INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Ce a pățit antrenorul care i-a numit „țigani” pe români în scandalul de la Paris, care l-a avut în prim-plan pe Sebastian Colțescu

Okan Buruk (47 de ani) FOTO IMAGO
Okan Buruk (47 de ani) FOTO IMAGO

Articol de - Publicat sambata, 30 ianuarie 2021 11:34 / Actualizat sambata, 30 ianuarie 2021 12:22

Okan Buruk (47 de ani), care se afla din 2019 pe banca lui Istanbul Bașakșehir, a devenit campion anul trecut, în premieră cu Bașakșehir, dar nu a putut evita situația critică din acest sezon și a fost demis de pe banca campioanei en-titre.

  • CONTEXT: Pe 8 decembrie, fostul coechipier al lui Hagi și Gică Popescu, cel care l-a numit rasist pe Sebastian Colțescu în scandalul de la Paris, din Liga Campionilor, fiind auzit cum spunea pe teren că „în țara mea, românii sunt țigani".

Okan Buruk, un nume important în fotbalul turc, câștigător al Cupei UEFA și Supercupei Europei cu Galatasaray, locul 3 la Mondial cu naționala Semilunii în 2002, a cucerit primul său titlu de campion ca antrenor anul trecut, cu Bașakșehir. O premieră și pentru clubul din Istanbul.

Istanbul Bașakșehir, locul 15 în campionat, învinsă în Supercupa Turciei

Vineri seară, Okan a fost dat afară de Bașakșehir. Era unul dintre cei trei tehnicieni care rezistaseră la echipele lor din vara lui 2019 (alături de Fatih Terim, la Galatasaray, și Riza Calimbay, la Sivasspor), dar nu a scăpat într-o situație critică:

  • Locul 15 în Super Lig, cu doar 24 de puncte în 20 de etape, după 3 meciuri la rând fără victorie;
  • Învins de Trabzon, pe 27 ianuarie, în Supercupa Turciei (1-2)

„Am decis să reziliem contractul de comun acord cu Okan Buruk. Va fi mereu special la noi. Și-a scris numele în istoria fotbalului turc cu litere de aur la clubul nostru”, a anunțat Bașakșehir, care negociază cu Aykut Kocaman. Acesta a antrenat în ultimul deceniu doar la Fenerbahce și Konya. De două ori la fiecare. 

79 de meciuria stat Okan Buruk pe banca lui Bașakșehir: 36 de victorii, 18 egaluri și 25 de înfrângeri

VIDEO. Victor Ciutacu, despre conflictul în care e implicat Sebastian Colțescu: „Neymar și Mbappe se plâng de rasism? Să fim serioși!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un director sportiv a demisionat după ce a fost agresat și amenințat de fani

Marcus Rashford, fotbalistul care a schimbat viețile a milioane de oameni: „Vreau ca aceşti copii să poată visa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  30 Ianuarie 2021, 23:04

De ce tot spuneți de Colțescu când de fapt Șovre e cel care a spus acele cuvinte?!?!?

rockyus
rockyus  •  30 Ianuarie 2021, 16:56
Postat de persanu pe 30 Ianuarie 2021, 14:12

Cand cineva aude acea fraza ca in tara mea toti romanii sunt *** ar trebui raspuns cu si in tara mea toti turcii sunt prhosti . Nu v-ati saturat cu scuze ? Si facute plangeri peste plangeri ??? Tocmai dasta se spune ca Romania este casa *** pentru ca ori de cate ori a fost o asemenea jignire la adresa Romaniei nu sa raspuns prompt ... As prefera oricand un ministru de externe care sa replice cu Toti din tara mea stiu ca turcii sunt prosti doar va batut stefan cel mare si acasa si in deplasare ... decat un ministru lingau si diplomatic. Poate odata si odata le intra mintile in cap nu doar turcilor ci intregii lumi ... sunt multi straini care cunosc istoria Romaniei si care o cunosc mai bine decat istoria tarii lor ... Si asta pentru ca avem o istorie frumoasa. Cand clasifici o tara intreaga negativ esti un om neinformat sau rau voitor , nimic altceva.

Trebuia sa spuna - in tara mea toti turcii sunt kurzi -

mafa
mafa  •  30 Ianuarie 2021, 15:19

Asta-I pregatirea pe care o aveti...moderatorii râşilor GSP.ro

Vezi toate comentariile (5)
Comentează