INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO Anunț-șoc la Barcelona! Gerard Pique se retrage din fotbal: „Sâmbătă va fi ultimul meci pe Camp Nou”

Fundașul central Gerard Pique a anunțat că sâmbătă, contra celor de la Almeria, va juca ultimul meci în tricoul celor de la Barcelona. +11   FOTO
Fundașul central Gerard Pique a anunțat că sâmbătă, contra celor de la Almeria, va juca ultimul meci în tricoul celor de la Barcelona.

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 20:29 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 21:07

Fundașul central Gerard Pique (35 de ani), fotbalistul cel mai emblematic din actualul lot al lui Xavi, a anunțat că sâmbătă, contra celor de la Almeria, va juca ultimul meci în tricoul celor de la Barcelona.

Anunțul făcut de Gerard Pique pe contul personal de Twitter a lăsat mască întreaga lume a fotbalului. Legenda catalanilor a transmis că meciul cu Almeria, programat sâmbătă, de la ora 21:00, va fi ultimul din carieră pe Camp Nou.

Nu este clar dacă Pique va mai fi în lot și pentru disputa din deplasare cu Osasuna, singura rămasă pentru catalani înaintea Campionatul Mondial din Qatar.

VIDEO Gerard Pique și-a anunțat retragerea printr-un clip emoționant

„Culers (n.r. denumirea fanilor Barcelonei), am un singur lucru să vă spun. Am decis că este timpul să închid un ciclu. Am spus întotdeauna că după FC Barcelona nu va mai fi o altă echipă și așa va fi. În această sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou”, a transmis Pique, printr-o postare pe Twitter.

Pique a făcut anunțul prin intermediul unui clip video postat pe Twittter. Acesta conține imagini cu apărătorul jucând fotbal în copilărie, îmbrăcat de fiecare dată în echipamentul Barcelonei. Spre finalul filmulețului, Pique coboară din tribunele pustii și intră pe gazonul de pe Camp Nou. 

Pique nu a dezvăluit motivul retragerii, dar spaniolii de la Marca speculează că de vină ar fi statutul pe care îl are în acest moment la echipă. Transferurile Barcelonei din vară, Kounde, Christensen sau Marcos Alonso, l-au transformat într-un jucător de lot. A bifat doar 9 apariții, un total de 554 de minute, în toate competițiile.

Barcelona a aflat de pe Twitter

Conducerea celor de la FC Barcelona ar fi aflat despre retragere din clipul postat de Pique pe Twitter, informează cei de la Marca. Șefii clubului catalan intenționau să negocieze termenii despărțirii de fundaș la iarnă.

+7 FOTO

Gerard Pique, performanțe legendare la Barcelona

Gerard Pique era penultimul „mohican” al generației de excepție a Barcelonei, cea din care au mai făcut parte Messi, Xavi sau Iniesta și care obținea 3 Ligi ale Campionilor. Singurul supraviețuitor al acelei echipei a rămas de acum doar Sergio Busquets.

Pique este un produs al „La Masia”, celebră academie a celor de la Barcelona. În 2004 era cedat la Manchester United, pentru 5,25 milioane de euro. S-a întors pe Camp Nou în 2008, bifând un total de 615 apariții pentru formația catalană.

53 de goluria înscris Pique în tricoul Barcelonei

Pique a câștigat tot ce există în fotbal:

  • 3 Ligi ale Campionilor 
  • 8 titluri în La Liga 
  • 7 Cupe ale Regelui Spaniei 
  • 6 Supercupe ale Spaniei 
  • 3 Supercupe ale Europei 
  • 3 Campioate Mondiale ale cluburilor 
  • Campionatul Mondial din 2010 cu Spania 
  • Campionatul European din 2008 cu Spania

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO + FOTO Cârciumarii din Centrul Vechi s-au întrecut în oferte pentru „ciocănari” » Cum i-au atras pe britanici la terase înainte de FCSB - West Ham

Cristi Balaj a prefațat meciul lui CFR Cluj cu Ballkani: „E o echipă care cu greu a fost înfrântă în celelalte partide” + Cheamă fanii la stadion

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
armand
armand  •  04 Noiembrie 2022, 02:09

Al doilea - dupa Puyol - din defensiva de legenda catalana se retrage. Sa vedem ce urmeaza! Vremurile sunt tulburi , mai tulburi ca cele inainte de descalecatul lui Johan.

gigimarga2
gigimarga2  •  03 Noiembrie 2022, 22:26

Un jucator de exceptie, un palmares fabulos , respect Pique

wyshan1313
wyshan1313  •  03 Noiembrie 2022, 22:21

I ati mancat un Euro 2012, nu stiu ce mai caut pe site ul asta. Va bateti joc de meserie. AMATORI

Vezi toate comentariile (8)
Comentează