INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Aplică metoda Guardiola » Luis Enrique a luat o decizie importantă în privinţa lotului Barcelonei

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 11 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 11 august 2014 14:39

Luis Enrique nu va avea o misiune uşoară în acest sezon. Tehnicianul de 44 de ani, comparat adesea cu Pep Guardiola, va aplica aceeaşi strategie ca actualul antrenor al lui Bayern Munchen în primul sezon la Barça.

 

Barcelona a făcut transferuri costisitoare, dar neconvingătoare în apărare. 20 de milioane de euro pentru Mathieu şi alte 15 pentru Vermaelen. Francezul nu e pus la punct cu pregătirea, iar despre belgian nu se ştie cînd va fi apt de joc, fiind în recuperare după accidentarea suferită la CM 2014. Presa spaniolă estimează că Vermaelen ar urma să fie apt abia pe 15 septembrie.

În aceste condiţii, pînă va putea conta pe cei doi fundaşi centrali, Luis Enrique poate miza pe Pique-Bartra. Soluţiile din pepiniera proprie pentru lotul din acest sezon nu se opresc aici. Montoya, Sergi Roberto, Rafinha şi Deulofeu sînt principalele nume made in La Masia la care "Lucho" e decis să apeleze.

Nu doar că nu au adus dubluri cu nume, dar catalanii ar vrea să mai vîndă.  "Vrem un lot de maximum 23 de jucători!", declara directorul sportiv Andoni Zubizarreta în urmă cu aproape o lună. Principalii vizaţi să părăsească Barcelona sînt Alex Song şi Dani Alves.

În acest moment, Barça are dubluri pe toate posturile. Şi buturile sînt asigurate, catalanii avînd chiar 3 soluţii în care cred foarte mult: Ter Stegen, Bravo şi Masip.

Un post pe care echipa blau-grana are 3 soluţii este cel de mijlocaş defensiv: Busquets, Mascherano şi Song, dar e puţin probabil ca, în cazul în care va rămîne, mijlocaşul camerunez să bifeze minute.

Sezonul trecut, catalanii au avut mari bătăi de cap din cauza lipsei de variante pe posturi. Cel mai mult au avut de suferit în apărare, unde Pique şi Bartra au fost înlocuiţi de multe ori de Mascherano şi Busquets, iar absenţa lui Alves a fost acoperită de Montoya.

"Jucătorii de la Barça B, crescuţi de club, au valoarea necesară pentru a putea juca la prima echipă. În funcţie de ceea ce vom avea nevoie, vom apela fără probleme la serviciile lor" - Luis Enrique, antrenor FC Barcelona

În primul sezon la Barcelona, Guardiola i-a promovat pe Busquets şi pe Pedro de la echipa a doua, cei doi dovedindu-se a fi mutări de mare succes. Tot în acel sezon, Pique şi Bojan au fost alte cărţi cîştigătoare.

Iată cum arată soluţiile pe fiecare post
sursa: Mundo Deportivo

629679-posiciones-dobladas-este-ano-e-54412946716-54115221160-261-396d.jpg

Iată cum arată acum lotul de 24 de jucători al Barcelonei:
629680-buvxskbieaalrrs.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sek.91
sek.91  •  11 August 2014, 16:21

2 jucatori pe post sunt cam putini. Accidentarile pot sa apara de oriunde si daca se intampla sa apara la inceput de sezon e cam dificil de gestionat situatia. Ei stiu mai bine ... :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close