INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEICESTER CITY

Aproape de un titlu de poveste, dar cu ce preț? Leicester, în mijlocul unei investigații privind fair-play-ul financiar

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2016 18:28

Federația engleză investighează modul în care au rulat banii la club în sezonul 2013/2014, când Leicester a obținut promovarea în Premier League, existând suspiciuni că au fost încălcate regulile de fair-play financiar.

Patronul clubului Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, deține compania King Power, principalul sponsor care apare pe tricourile "vulpilor".

În ianuarie 2014, oficialii lui Leicester au semnat un acord cu compania Trestellar, pentru promovarea clubului în Marea Britanie și sud-estul Asiei. Acordul a mărit veniturile echipei cu peste 13 milioane de euro. În sezonul 2014/2015, Trestellar a vândut principalele sponsorizări (numele care apare pe tricourile jucătorilor și pe stadion) către King Power, compania deținută de patronul lui Leicester.

Înainte de afacerea cu Trestellar, compania deținută de patronii din Thai apărea deja pe tricourile și stadionul din Leicester, aducând clubului un profit de 6,5 milioane de euro. După afacerea cu Trestellar, veniturile au ajuns la 20 de milioane de euro.

Firma Trestellar, administrată de un apropiat al patronului

Trestellar este o companie înființată recent de fiul și fiica lui Sir Dave Richards, un apropiat al patronilor din Thai.  

Jurnaliștii de la The Guardian au descoperit că firma Trestellar nu are un site oficial sau un număr de telefon la care să poată fi contactacatată, iar la adresa înregistrată nu se găsește nici un semn care să arate că firma ar avea sediul acolo.

Liga susține că nu a lămurit încă modul în care a fost finanțată echipa în sezonul 2013-2014 și că problema este încă cercetată.

Leicester mai are nevoie de trei victorii pentru a deveni, în premieră, campioana Angliei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
pirucul
pirucul  •  13 Aprilie 2016, 09:09

oare se pregateste terenul pt united sa joace in preliminarile ligii. oricum in istorie ramane castigatoare leicester.

qwerty007
qwerty007  •  12 Aprilie 2016, 20:32

Mor de ciuda londonezii ca nu ia o echipa de a lor titlul !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează