INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme

Cosmin Contra, antrenorul lui Damac. Foto: Instagram
Cosmin Contra, antrenorul lui Damac. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 15:53 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 15:53

Cosmin Contra (47 de ani), antrenorul lui Damac, susține că „liga saudită va fi chiar puternică”, un nou pol al fotbalului care care nu va eșua precum China. Și îi avertizează pe superjucătorii transferați în 2023: „Dacă europenii cred că vor avea aici un campionat lejer, vor fi surprinși”.

„Saudiții au investit foarte mulți bani în sport, iar fotbalul e sus. Vor să organizeze Mondialul din 2030 și vor cheltui sume uriașe pentru infrastructură și jucători”, spune Cosmin Contra într-un interviu oferit cotidianului spaniol AS

Actualul antrenor al lui Damac, aproape de a cuceri titlul cu Al-Ittihad în 2022, simte că Saudi Pro League nu va eșua ca Super Liga Chinei, „care a explodat și apoi s-a prăbușit. Campionatul arab va fi chiar puternic".

CFR, cu toate armele împotriva turcilor » Superstarul abia adus a prins lotul cu Adana
CFR Cluj - Adana Demirsport
CFR, cu toate armele împotriva turcilor » Superstarul abia adus a prins lotul cu Adana

Cosmin Contra a văzut ultima ofertă-rachetă: 156 de milioane salariu pentru Marco Verratti

Autoritățile de Riad, care controlează cele patru mari cluburi, Al-Hilal, Al-Nassr, Al-Ittihad și Al-Ahli, au ajuns într-o jumătate de an în 2023 la 1,51 miliarde de euro, „pachet” global plătit sau promis pentru transferuri și salariile noilor nume mari.

După ce au încercat imposibilul, oferind un miliard doar pentru a-l avea un sezon pe Kylian Mbappe (300 de milioane propuse lui PSG, 700 starului francez), fiind refuzați de KM7, conducătorii lui Al-Hilal s-au înțeles și cu Marco Verratti (30 de ani). 

Italianului îi asigură 156 de milioane pe 3 ani, triplu față de cât primește mijlocașul la Paris. Rămâne să încheie un acord și cu PSG, care a refuzat prima ofertă, de 30 de milioane.

Cosmin Contra: „Să vedem ce buget ne va lăsa Ministerul Sporturilor”

Contra știe ce se va întâmpla în viitoarea stagiune în Arabia Saudită. „Cei patru granzi au cec în alb. Ei vor împărți cei mai buni jucători. Celelalte cluburi... să vedem ce buget ne va lăsa Ministerul Sporturilor”, a comentat tehnicianul în vârstă de 47 de ani.

Îl avertizează pe Karim Benzema: „Al-Ittihad e un club foarte iubit. Împreună cu Al-Hilal, are cea mai solidă masă de fani. Benzema va descoperi un club mare, unde se cere titlul an de an și unde e multă presiune. Lui Benzema i se va cere enorm și nu e o ligă ușoară”.

Cosmin Contra: „Saudiții au ridicat nivelul tactic și fizic”

Are un mesaj și pentru ceilalți superfotbaliști sosiți în regatul din Golful Persic: „Dacă europenii cred că vor avea aici un campionat lejer, vor fi surprinși. Fiecare echipă are străini, iar antrenorii au ridicat nivelul tactic și fizic". 

A dispărut Cristiano Ronaldo de la prezentarea noului echipament al lui Al-Nassr. Conflict cu Nike

Al-Nassr și-a lansat costumele pentru sezonul 2023-2024 și, surpriză, Cristiano Ronaldo lipsește din clipul de prezentare. 

Portughezul ar fi în conflict cu Nike, principalul său sponsor din 2003, compania americană asigurând și echipamentul echipei din Riad. La ultimul amical, contra Celtei Vigo, Ronaldo a purtat apărătoare Adidas, gest ce pune în pericol contractul său de 160 de milioane cu Nike. 

VIDEO. Viața în deșert. Reportaj în Arabia Saudită, pe urmele antrenorilor români

Citește și:

Un român, pe teren în umilința serii din Conference League: neputincios în fața lui Dzeko

Dinamo a mai anunțat un transfer: mijlocaș cu meciuri în cupele europene pentru Burcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează