INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Arabia Saudită a căzut pe locul 4 în topul achizițiilor din acest mercato » Impresionant e saltul până pe locul 2 făcut de Ligue 1

Randal Kolo Muani, prezentat la PSG. Foto: Instagram
Randal Kolo Muani, prezentat la PSG. Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 15:07 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 15:07

Saudi Pro League a cheltuit 846 de milioane de euro pentru noii jucători veniți în această vară, însă mai are timp, până pe 7 septembrie, să revină în spatele Premier League (2,81 de miliarde). Ligue 1 și Serie A au depășit achizițiile perfectate de șeici.

Zecile de staruri aduse din Europa au făcut să explodeze transferurile către Arabia Saudită în această vară. Saudi Pro League ajunsese să întreacă Serie A și Ligue 1 la sumele totale investite în achiziții, dar a cedat al doilea loc în topul alcătuit de Transfermarkt.de. 

Și l-ar putea recupera dacă mai aduce jucători până joia viitoare, zi în care se închide mercato în Arabia Saudită. 846 de milioane de euro s-au cheltuit pentru a construi o competiție având pretenția de a se infiltra, într-un timp destul de scurt, în Top 5 campionate din lume.

Edi Iordănescu îi aduce în premieră la națională! Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo
EURO 2024
Edi Iordănescu îi aduce în premieră la națională! Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Al Hilal, Al-Ahli și Al-Nassr în Top 10 achiziții din lume

Balanța între sumele încasate din plecări și cele cheltuite pentru veniri se situează la un minus 819 milioane, fiind depășită numai de deficitul înregistrat de Premier League, cu 1,31 miliarde! Al-Hilal și-a tăiat cea mai groasă felie din transferurile în Saudi Pro League: a plătit 353 de milioane, cu 3,6 milioane mai mult decât PSG, dar destul de departe de Chelsea, cu 464 de milioane. 

Al-Ahli e a doua echipă saudită la capitolul achiziții, cu 181 de milioane de euro, fiind devansată de un cvartet englez, Tottenham, Manchester City, Arsenal și Manchester United, iar Al-Nassr încheie ierarhi primelor 10 cluburi la cheltuielile din această vară, cu 165 de milioane, la distanță de 22,5 milioane față de cât a consumat Liverpool.

Ligue 1 și Serie A au depășit achizițiile perfectate de șeici

Surprinde saltul înregistrat de Ligue 1, cluburile din Franța atingând cota de 900 de milioane de euro investite în mercato, cu 155 de milioane mai mult decât suma plătită pentru transferuri în 2022-2023, când campionatul avea 20 de echipe! 

Ies în evidență și banii încasați de echipele din Bundesliga pentru fotbaliștii cedați, 1,04 miliarde, puțin peste Serie A, cu 1,02 miliarde. 

Cel mai mare profit din această fereastră de mercato l-a înregistrat Championship (a doua divizie engleză), cu 312 milioane, un pic peste Bundesliga (293 de milioane). Premier League a și obținut din vânzări de jucători cea mai mare sumă, 1,5 miliarde de euro, conform Transfermarkt.de, stabilind astfel noi recorduri pe toate planurile.

TOP 10 TRANSFERURI VARĂ 2022

JucătorFostul clubClubul actualSumă
1-2. Declan RiceWest HamArsenal116*
Moises CaicedoBrightonChelsea116
3. Jude BellinghamDortmundReal Madrid103
4. Harry KaneTottenhamBayern100
5. Randal Kolo MuaniFrankfurtPSG95
6-7. Josko GvardiolRB LeipzigMan. City90
NeymarPSGAl-Hilal90
8-9. Rasmus HojlundAtalantaMan. United75
Kai HavertzChelseaArsenal75
10. Dominik SzoboszlaiRB LeipzigLiverpool70
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

Citește și:

Tensiune la cote maxime la clubul de tradiție: „Domnii au cerut să plece. Cum să ne lase baltă?!”

Dinamo, schimbare la 180 de grade față de galerie

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează