INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Arbitrul bătut de bașkanul turc pe teren a luat o decizie radicală. Care este starea lui după controlul medical

Arbitrul turc bătut de bașkanul lui Ankaragucu
Arbitrul turc bătut de bașkanul lui Ankaragucu

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 16:43 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 17:58

Halil Umut Meler (37 de ani), arbitrul ce a condus meciul Ankaragucu - Rizespor 1-1, a primit un pumn în față și a fost transportat la spital pentru analiza amănunțite. „Centralul” turc, care a suferit un traumatism cranio-cerebral și o fisură de pomete, s-a hotărât să se retragă din arbitraj!

Incidentul grav căruia i-a căzut victimă luni seară, la finele jocului din Super Lig între Ankaragucu și Rizespor (1-1), arbitrul Halil Umut Meler l-a determinat pe acesta să ia o decizie capitală. 

Decizie drastică în Turcia: nu se mai joacă niciun meci! Anunțul Federației, după scenele ȘOCANTE din Ankaragucu - Rizespor
TURCIA
Decizie drastică în Turcia: nu se mai joacă niciun meci! Anunțul Federației, după scenele ȘOCANTE din Ankaragucu - Rizespor

La 37 de ani, el a anunțat că se retrage din activitate, după ce a fost lovit animalic cu pumnul de bașkanul clubului din capitala Turciei și a ajuns la spital pentru investigații amănunțite. 

Meler a încasat în timp ce era căzut și lovituri cu picioarele din partea altor oficiali și jucători ai gazdelor, suferind un traumatism cranio-cerebral și o fisură de pomete în apropierea ochiului stâng, care i s-a umflat și i s-a învinețit, conform computerului tomograf și a altor examene făcute la spital. 

Medicii au declarat că e în afara oricărui pericol vital.

Halil Umut Meler: „S-a terminat pentru mine!”

Decizia de a renunța la fotbal le-a fost comunicată și colegilor care s-au dus să-l viziteze la spital. „S-a terminat pentru mine! Nu mai pot continua", au fost vorbele rostite, conform presei turcești, care susține că „centralul" nu se va răzgândi și va lua în calcul să-l dea în judecată pe agresor când starea lui îi va permite să fie externat. 

Halil Umut Meler tocmai ce devenise tată în urmă cu zece zile, iar acum a fost fotografiat pe gazon cu ochiul vânăt și tumefiat, ca după un meci de box.

Era membru în categoria UEFA Elite din 2022

Alegerea arbitrului de 37 de ani a surprins lumea fotbalului din Turcia, în condițiile în care era printre cei mai bine cotați "centrali" din țară. Meler are ecusonul FIFA încă din 2017 și era membru în UEFA Elite din anul 2022. 

A fluierat partide atât în țara natală, cât și în Liga Națiunilor, preliminariile Campionatului European, Europa League și Champions League.

Federația turcă a reacționat prompt după scenele șocante care au avut loc aseară. Și, după ședința de azi-noapte, a hotărât ca niciun meci să nu se mai dispute până la noi ordine! 

Și colegii lui Umut Meler s-au solidarizat: „Nu vom mai lua parte la niciun joc până când nu se vor lua măsuri radicale. Dacă este necesar, le vom ceda locul străinilor să arbitreze".

Președintele Erdogan a condamnat agresiunea

Partidul PFK a anunțat astăzi că Faruk Koca, aflat în stare de arest, va fi pus, pentru motive disciplinare, în discuția Comitetului central de decizie și gestiune, cu propunerea de a fi exclus din partid! 

Și președintele țării Recep Erdogan a reacționat printr-o postare pe X: „Condamn atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler, căruia îi doresc însănătoșire grabnică".

Faruk Koca mi-a spus că mă omoară când a intrat în teren. Voi depune o plângere contra lui și a celorlalte persoane care m-au lovit. Nu vreau să fac niciun fel de compromis.
 - Halil Umut Meler, arbitrul turc bătut la Ankara

Eu doar am vrut să protestez verbal și să-l scuip în față pe arbitru. I-am dat o palmă peste față, palma mea nu i-a cauzat hematomul. După ce a primit palma, arbitrul a rămas pe picioare 5-10 secunde, apoi s-a aruncat pe gazon
- Faruk Koca, președinte Ankaragucu

Citește și alte știri de fotbal internațional

Editorial dur contra lui Marius Șumudică: „Președintele trebuie să fie atent la trucurile lui! Echipa n-are nevoie de alte transferuri, ar fi o rușine pentru banii clubului”
TURCIA
Editorial dur contra lui Marius Șumudică: „Președintele trebuie să fie atent la trucurile lui! Echipa n-are nevoie de alte transferuri, ar fi o rușine pentru banii clubului”
Kristian Thorstvedt, victima unui fault brutal în Serie A! A continuat să joace, după ce adversarul i-a rupt doi dinți! Arbitrul n-a dat nici măcar „galben”!
ITALIA
Kristian Thorstvedt, victima unui fault brutal în Serie A! A continuat să joace, după ce adversarul i-a rupt doi dinți! Arbitrul n-a dat nici măcar „galben”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
deal1
deal1  •  12 Decembrie 2023, 19:02

Sa l sfătuiască și pe Găman sa se retragă, pentru binele sau. La un moment dat cei cei pe care ii slugareste o sa se șteargă la fund cu el

Vezi toate comentariile (1)
Comentează