INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Arbitrul bătut de un președinte de club din Turcia ia o pauză » Apoi se va decide asupra retragerii: „Am anunțat și la UEFA”

Halil Umut Meler, lovit de bașkanul lui Ankaragucu
Halil Umut Meler, lovit de bașkanul lui Ankaragucu

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 17:56 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 22:55

Halil Umut Meler (37 de ani), cel mai bun arbitru turc al momentului, lasă deschisă portița revenirii pe gazon: „Nu știu dacă și când voi arbitra din nou. O să analizez situația și o să hotărăsc mai târziu. Orice este posibil și nu vreau să iau o decizie pripită”.

Cel mai valoros arbitru din Turcia, care are șanse să oficieze la Euro 2024, s-a dat un pas înapoi după declarația la cald făcută succesiv incidentului grav trăit pe gazon. Halil Umut Meler nu mai e atât de sigur că renunță la carieră, având în vedere anunțul președintelui federației și luarea de poziția a lui Pierluigi Collina, șeful arbitrilor de la FIFA:

A dat milităria jos din pod » Ce le face Marius Șumudică jucătorilor la antrenamentele lui Gaziantep!
TURCIA
A dat milităria jos din pod » Ce le face Marius Șumudică jucătorilor la antrenamentele lui Gaziantep!

„Nici arbitrul Halil Umut Meler, nici omul Halil Umut Meler nu meritau să trăiască această experiență brutală la Ankara. Imaginea lui întins la pământ, protejându-și capul cu mâinile în timp ce era lovit cu picioarele, și hematomul de sub ochiul său stâng sunt înfiorătoare. Violența împotriva arbitrilor este cancerul care ar putea costa viața fotbalului".

Îl va da în judecată pe bașkanul huligan

Meler a răspuns acestui mesaj venit de la FIFA: „Nu știu dacă și când voi arbitra din nou. O să analizez situația și o să hotărăsc mai târziu. Orice este posibil și eu nu vreau să iau o decizie pripită. Am anunțat și la UEFA despre situația mea". 

Centralul de 37 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost externat ieri și a mărturisit ce i-a spus Faruk Koca, președintele lui Ankaragucu, care a intrat pe teren și i-a umflat ochiul: „M-a amenințat și mi-a spus «Te voi omorî!». Arbitrul a informat presa că îi va acționa în justiție pe Koca și pe ceilalți doi oficiali ai echipei lui Olimpiu Moruțan, care l-au agresat și când el era la pământ.

Koca, plasat în detenție, s-a retras de la conducerea clubului: „Aș vrea să anunț publicul că am demisionat din poziția de președinte pentru a preveni orice altă vătămare a clubului, a fanilor clubului, a comunității din care eu și familia mea facem parte".

Nimic nu poate legitima sau explica violența pe care am comis-o, ceva ce cu siguranță nu am dorit. Orice atitudine care umbrește fair-play-ul, inclusiv a mea, nu trebuie să fie prezentă pe stadioane -
Faruk Koca, președintele lui Ankaragucu

Citește și alte știri de fotbal internațional

Adio, grupe! Liga Campionilor trece la formatul XXL din sezonul viitor » Serie unică și Final 4
LIGA CAMPIONILOR
Adio, grupe! Liga Campionilor trece la formatul XXL din sezonul viitor » Serie unică și Final 4
„Balonul de Aur al Africii” devine cel mai bine plătit fotbalist din Serie A
ITALIA
„Balonul de Aur al Africii” devine cel mai bine plătit fotbalist din Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează