INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Performanța lui Arjen Robben » A alergat maratonul în mai puțin de trei ore!

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 19:33 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 20:03

Fostul fotbalist batav, Arjan Robben (39 de ani), retras în iulie 2021, este încă în mare formă și a terminat cursa de la Rotterdam cu o nouă performanță personală, deși la aproape un ceas în urma câștigătorului competiției.

A renunțat la fotbal acum aproape doi ani, dar se menține într-o formă fizică deosebită și și-a descoperit o altă pasiune sportivă. Lui Arjen Robben îi place să alerge la maraton și nu a ratat cursa programată la Rotterdam în niciun an de când a agățat ghetele în cui. 

Fostul star al lui Chelsea, Real Madrid și Bayern a trecut duminică linia de sosire în mai puțin de trei ore, mai exact în 2h58'33", prima oară când coboară sub acest prag, reușind o medie de 4'23" pe kilometrul alergat.

Arjen Robben: „Sunt terminat de-a dreptul!”

Robben a terminat competiția la aproape un ceas de câștigător, Bashir Abdi (2h03'47), care l-a felicitat însă la sfârșit. Avea și de ce, pentru că Arjen și-a ameliorat recordul personal cu circa 15 minute. Anul trecut, el a acoperit distanța de 42,195 km în 3h13'57". 

„Sunt efectiv rupt, dar mă bucur că am reușit. Mi-am pus în plan să cobor sub trei ore și visul meu s-a realizat”, a mărturisit fostul câștigător al Ligii Campionilor pentru RTV Rijnmond.

Arjen Robben: „La fel ca un trofeu important”

Fosta extremă a „Oranje”, pentru care a marcat 37 de goluri în 96 de selecții, a completat: „E oricum o performanță sportivă bună. Pentru mine este ca și cum aș fi câștigat un mare titlu la fotbal. Am avut multe emoții, pentru că în spatele acestui timp obținut stau multe ore de antrenament. Credeți-mă, pentru un mic sprinter ca mine, distanța aceasta este chiar foarte lungă! Dar să parcurg traseul sub granița de trei ore reprezintă ceva la care nu mă așteptam. Sunt cu adevărat foarte fericit”. 

Retragerea unui geniu » Arjen Robben și-a luat adio de la fotbal: „Corpul nu mi-a dat încrederea de care am nevoie”
RETRAGERE
Retragerea unui geniu » Arjen Robben și-a luat adio de la fotbal: „Corpul nu mi-a dat încrederea de care am nevoie”

Robben a alergat la această ediție a maratonului de la Rotterdam alături de Bram Som, fost campion european la 800 de metri în 2006.

Arjen și-a început și a încheia cariera la Groningen, cucerind în carieră nu mai puțin de 27 de trofee cu PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid și Bayern, inclusiv Liga Campionilor în 2012-2013 și Supercupa Europei (2013), fiind vicecampion mondial la turneul din Africa de Sud în 2010.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Concurență mare pentru semnătura unui campion mondial » Pe cine se bat la vară Manchester United și Liverpool

Boehly n-a mai suportat și a intrat în vestiar după ultima înfrângere: „O rușine!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Kluiv
Kluiv  •  18 Aprilie 2023, 00:10

sper sa nu va treaca vreodata prin Romania sa vad cum il insulta vreun meltean..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează