INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Arma secretă a lui Udinese » Tabletă și căști pe bancă

Articol de - Publicat joi, 30 august 2018 12:05

Singura echipă cu antrenor străin din Serie A este Udinese. Friulanii au 4 puncte după primele două etape, reușind să egaleze de la 0-2 cu Parma și să câștige cu Sampdoria (1-0).

Startul bun de sezon se datorează și armei secrete aflate la dispoziția lui Julio Velázquez. Spaniolul venit din Segunda, de la Alcorcon, e printre primii din Serie A ce folosește tehnologia în timpul meciurilor, pentru a schimba strategia sau cursul jocului.

Studiul ambelor faze

Gazzetta dello Sport a dezvăluit că antrenorul s-a ajutat de datele primite în timp real de la analistul său aflat în tribună, profitând de modificarea de regulament, ce permite acum folosirea dispozitivelor smart pe bancă. Miguel Angel Baltanas monitorizează, cu ajutorul unui soft instalat pe tabletă, toate mișcările echipei sale și ale adversarilor, pe ambele faze, transmițând informații, imagini, chiar filmulețe foarte utile.

Secundul Julian Jimenez discută apoi cu Velázquez, conectat la căști, și decid împreună ce soluții tactice trebuie adoptate. În anumite cazuri, principalul comunică direct cu analistul dacă echipa suferă la fazele fixe ori în anumite zone.
Imagini și filmulețe disecate în pauză

"Sunt informații fundamentale pentru a evalua eventualele mișcări de tranziție, dispunerea defensivei și cea din atac. În situații de urgență, îi cer lui Jimenez să ia legătura cu analistul pentru a salva poze și filme ca să înțelegem cursul partidei. Iar în pauză, uneori, le arăt jucătorilor în parte ori echipei pentru a corecta ceea ce nu funcționează sau să continuăm să presăm dacă linia pe care mergem e bună", a mărturisit Velázquez. 

14 a fost loculocupat de Udinese în campionatul trecut, la numai 5 puncte pe deasupra liniei retrogradării

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiță, veste ȘOC despre noua tulpină Omicron. Ce riscă românii DEJA trecuți prin boală


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează