INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - VILLA 0-2

Rămas în urma lui Manchester City, Arteta nu aruncă prosopul: „Ne ridicăm și ținem capul sus! Bayern nu putea veni într-un moment mai bun”

Mikel Arteta // foto: Imago Images
Mikel Arteta // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 10:42 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 10:42

Mikel Arteta (42 de ani) rămâne încrezător după înfrângerea suferită de Arsenal pe teren propriu cu Aston Villa, 0-2, care a lăsat-o la două puncte în urma liderului Manchester City în Premier League.

A fost etapa ideală pentru Manchester City. Sâmbătă, echipa lui Pep Guardiola a făcut instrucție cu Luton Town, 5-1. O zi mai târziu, Liverpool a pierdut pe teren propriu cu Crystal Palace, 0-1. Arsenal a repetat „isprava”, 0-2 acasă cu Aston Villa, astfel că „cetățenii” au acum două puncte în plus față de rivalele la titlu.

Cum a fost ironizată Bayern Munchen, în direct, de noii campioni ai Germaniei: „În sfârșit!”
Bayer campioană
Cum a fost ironizată Bayern Munchen, în direct, de noii campioni ai Germaniei: „În sfârșit!”

Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, rămâne încrezător în șansele echipei lui. Ibericul spune că foarte importantă va fi reacția jucătorilor, felul în care se vor prezenta începând de la meciul cu Bayern Munchen de miercuri, din sferturile Champions League. În tur, pe Emirates, a fost 2-2.

Mikel Arteta, după Arsenal - Aston Villa: „Trebuie să ținem capul sus!”

„Dacă vor mai fi pași greșiți în această luptă? Da, este o posibilitate. Știam că un astfel de moment poate veni. Acum trebuie să reacționăm, să credem și să facem ce putem. Dacă lăsăm un rezultat să ne strice sezonul, atunci nu suntem suficient de puternici.

Dacă vă uitați la program, cu toții jucăm o dată la 3 zile. Este o nebunie, orice echipă poate face pași greșiți. Dar nu putem controla asta. Putem controla doar cum ne vom pregăti de luni pentru a avea șanse bune la Munchen, să mergem acolo încrezători, să câștigăm și să ne calificăm în semifinale.

Dacă vrei să câștigi campionatul, să contezi în Champions League, trebuie să te ridici, să ții capul sus. Ne așteaptă un test dificil”, a spus Arteta la conferința de presă.

Mikel Arteta: „Meciul cu Bayern nu putea veni într-un moment mai bun!”

Ce nu a mers cu Villa? Arteta consideră că lipsa de eficiență la finalizare în prima parte, în care Arsenal a expediat 14 șuturi spre poarta lui Emiliano Martinez, i-a costat pe „tunari”.

„În prima repriză am avut una dintre cele mai bune evoluții din acest sezon de departe, împotriva unei echipe foarte bune. Trebuia să fie 3 sau 4 la zero, dar nu s-a întâmplat.

În partea a doua, nu am putut controla jocul și să ne creăm ocazii ca în prima repriză, am avut probleme și am primit două goluri foarte ușor și am pierdut. Felicităm adversarii, acum este momentul să ținem capul sus și să facem diferența.

Jucătorii sunt frustrați, triști, cum se întâmplă după orice joc pierdut. Dar așa cum spuneam, avem o oportunitate mare de a ne califica în semifinalele Champions League, nu ar fi putut veni într-un moment mai bun”.

  • Întoarcem fotbalul din Anglia pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro, difuzat în fiecare zi de vineri.

Citește mai multe știri din Premier League:

Klopp, după ce Liverpool a fost făcută KO în lupta la titlu: „De ce ar trebui să câștigăm campionatul?”
LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 0-1
Klopp, după ce Liverpool a fost făcută KO în lupta la titlu: „De ce ar trebui să câștigăm campionatul?”
Momente de panică și în Premier League » Medicii s-au chinuit minute bune să îl resusciteze
WEST HAM - FULHAM 0-2
Momente de panică și în Premier League » Medicii s-au chinuit minute bune să îl resusciteze

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează