INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL

Fotografia în care era prezentat lotul echipei feminine a lui Arsenal a stârnit controverse: „Nicio echipă nu ar trebui să aibă doar jucători albi. Asta e FC Scandinavia”

Echipa feminină a lui Arsenal. 
Foto: Twitter @ Arsenal Women
Echipa feminină a lui Arsenal. Foto: Twitter @ Arsenal Women

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 15:15 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 16:15

Echipa feminină a lui Arsenal, deținătoarea Cupei Ligii Angliei, și-a prezentat, vineri, lotul pe care se va baza în sezonul 2023-2024. Fotografia de prezentare a echipei a provocat polemică pe rețelele de socializare. 

Sezonul trecut, echipa feminină a lui Arsenal a câștigat Cupa Ligii Angliei, după ce a trecut de Chelsea în finală, scor 3-1. A fost al 6-lea trofeu al Cupei Ligii din istoria clubului feminin. 

Peluza maghiară, scenografie controversată cu Serbia » Ultrașii au afișat portretul tâlharului care a speriat Clujul și care a murit la Gherla
UNGARIA
Peluza maghiară, scenografie controversată cu Serbia » Ultrașii au afișat portretul tâlharului care a speriat Clujul și care a murit la Gherla

Vineri, 13 octombrie, londonezele au realizat tradiționala fotografie dinaintea startului sezonului, în care sunt prezentate jucătoarele care vor face parte din lot în această stagiune. 

Faptul că în lotul lui Arsenal nu e nicio jucătoare de culoare i-a indignat pe unii microbiști.

Faptul că echipa feminină a lui Arsenal nu are nicio jucătoare de culoare a stârnit furie

În continuare, câteva din comentariile postate de internauți pe rețeaua de socializare Twitter: 

  • „Nicio echipă profesionistă de fotbal, fie că e una masculină sau feminină, nu ar trebui să aibă doar jucători albi”
  • „E o fotografie superbă, dar, Dumnezeule, mă îngrijorează faptul că unul dintre cele mai mari cluburi din lume nu are în componență niciun jucător care să nu fie alb”
  • „Vreți să-mi spuneți că managerii, antrenorii și jucătorii văd această poză și cred că e în regulă ca toată lumea să fie albă? Vă rog frumos!”
  • „FC Scandinavia”
  • „Toți de aceeași culoare”
  • „Nordul Londrei este o zonă foarte diversificată. Este o rușine că această echipă, oricât de talentată ar fi, nu poate să aibă în componență și alt fel de jucătoare”
  • „Ăsta nu este Arsenal, îmi pare rău”
  • „În echipă nu este nici măcar o jucătoare de culoare?”
  • „Nu avem nicio jucătoare de culoare! E unul dintre motivele pentru care am fost eliminate prematur din Liga Campionilor în acest an. Rezolvați problema!”
  • „Echipa lui Arsenal este atât de albă și de blondă”
  • „Ne lipsește diversitatea în această echipă. Trebuie neapărat să rezolvăm asta”
  • „Echipa feminină a lui Arsenal nu are nici măcar o jucătoare de culoare”
  • „Ceva lipsește în această poză”

Arsenal are în componență jucătoare din toate colțurile lumii, din Canada, Norvegia, Australia sau Brazilia până în Irlanda, Suedia, Olanda sau Spania. 

Citește și: 

Formația de care aparține Ianis Hagi are un nou tehnician » A antrenat ultima oară în Ligue 1 și este de 4 ori campion al Belgiei

Dezastrul Bulgaria: fără Euro de 19 ani și Mondial de 25! Selecționerului Krstajic i s-a cerut demisia, căpitanul Despodov tună: „A fost rușine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
alenb
alenb  •  15 Octombrie 2023, 19:22

Daca era invers si era o echipa doar de negrese cine comenta era erichetat imediat drept “rasist”.

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  15 Octombrie 2023, 19:04

Asa ar trebui sa fie toate echipele din Europa ! Ma uit aici in Franta ,la nationala masculina, si vreo 75 % sunt de culoare, de parca ar fi o nationala africana ! Si am gasit explicatia ! Aici unde locuiesc ,sunt o gramada de terenuri de fotbal unde se pregatesc copii la antrenamente ,iar majoritate sunt de culoare, caci fiind mai saraci ,unica sansa este sa se afirme in sport ,si in fotbal in special !

marius1979
marius1979  •  15 Octombrie 2023, 18:42

My favorite team now….

Vezi toate comentariile (12)
Comentează