INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EFL CUP

FOTO Diogo Jota a decis de unul singur semifinala Arsenal - Liverpool » Știm finala Cupei Ligii Angliei

Diogo Jota / Sursă foto: Guliver/Getty Images +9   FOTO
Diogo Jota / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 23:40 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 00:13

Liverpool s-a calificat, joi seara, în finala Cupei Ligii Angliei, după 2-0 în deplasare cu Arsenal. Turul de pe Anfield se încheiase indecis, 0-0, astfel că totul s-a decis pe Emirates.

  • În finala EFL Cup, Liverpool o va întâlni pe Chelsea, care a trecut în semifinale de Tottenham (3-0 la general). Duelul va avea loc pe 27 februarie, pe Wembley.

În contradicție cu prestațiile anoste din urmă cu o săptămână, Arsenal și Liverpool au oferit o bătălie înflăcărată pentru ultimul bilet care ducea în finala EFL Cup. Fără Salah și Mane, în continuare la Cupa Africii pe Națiuni, „cormoranii” au dominat autoritar disputa de pe Emirates, tranșată în urma „dublei” lui Diogo Jota.

Diogo Jota o îngenunchează pe Arsenal, Liverpool merge în finala EFL Cup!

Liverpool le-a dat bătăi de cap „tunarilor” încă din primul sfert de oră. Matip a înscris în minutul 13, însă arbitrii au anulat golul pe motiv de ofsaid. Nimeni n-avea s-o mai salveze pe Arsenal șapte minute mai târziu, când Jota a prins un șut înșelător de la marginea careului, traiectoria păcălindu-l pe Ramsdale.

Tot Liverpool a continuat să fie periculoasă. Puștiul Gordon a ratat două oportunități importante, în timp ce Konate a lovit bara în minutul 59. 

Cu 11 minute înainte de final, același Diogo Jota a închis tabela, golul său fiind validat abia după intervenția VAR.

Trupa lui Kloop e în căutarea celui de-al nouălea succes în Cupa Ligii Angliei, competiție pe care a câștigat-o de opt ori, ultima oară în 2012, sub comanda lui Kenny Dalglish.

Arsenal  - Liverpool, echipe de start:

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Lokonga - Saka, Smith Rowe, Odegaard, Martinelli - Lacazette
Antrenor: Mikel Arteta

Liverpool: Kelleher - Alexander Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Gordon, Firmino, D. Jota
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Emirates (Londra) / Arbitru: Martin Atkinson

FOTO Cele mai tari imagini din semifinala Arsenal - Liverpool

Arsenal - Liverpool / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Arsenal - Liverpool / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Arsenal - Liverpool / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Arsenal - Liverpool / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Arsenal - Liverpool / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+5 FOTO
  • Sursă foto: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FOTO Fază uluitoare în meciul lui Real Madrid » Kroos și-a ieșit din minți

Ce rușine! Algeria lui Mahrez, campioana Africii, eliminată din grupe! Un punct și un gol marcat!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
107889588095945
George George  •  21 Ianuarie 2022, 16:21

Dupa un final de an 2021 destul de bun, Arteta este pe cale sa compromita toate obiectivele sezonului, consecinta fiind un al doilea sezon la rand in afara competitiilor europene! A calculat ca n-are sanse sa castige Cupa Angliei si a clacat din nou in fata "padurarilor" din Nottingham, iar sansele la locul 4 s-au diminuat, dupa ultimele rezultate ale adeversarelor mai importante, Tottenham si United! In fine, Jota isi demonstreaza valoarea in meciurile cu "tunarii" (este deja "nasul" lor, marcandu-le pe unde-i prinde), in celelalte permitandu-si si cateva ratari monumentale! Concluzia: mai bine pierde la "masa Verde" meciurile cu Liverpool cand Jota este apt de joc, decat sa fie umilita cu repetitie de atacantul respectiv!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează