INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - MAN. CITY 1-3

REZUMAT VIDEO Chiar a fost derby! Jack Grealish și Erling Haaland, decisivi în Arsenal - Manchester City » Clasamentul ACUM

ArsManchester City s-a impus pe terenul lui Arsenal, scor 3-1, și urcă pentru moment pe primul loc în Premier League.enal și Manchester City se înfruntă miercuri, de la ora 21:30, într-o restanță din runda cu numărul 12 de Premier League. +5   FOTO
ArsManchester City s-a impus pe terenul lui Arsenal, scor 3-1, și urcă pentru moment pe primul loc în Premier League.enal și Manchester City se înfruntă miercuri, de la ora 21:30, într-o restanță din runda cu numărul 12 de Premier League.

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 23:33 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 09:58

Manchester City s-a impus pe terenul lui Arsenal, scor 3-1, și urcă pentru moment pe primul loc în Premier League.

Arsenal - City chiar a arătat ca un derby de titlu. „Înfometați”, în căutarea trofeului de 19 ani, „tunarii” nu au cedat niciun centimetru în debutul luptei contra elevilor lui Guardiola. Discipolul Arteta i-a „ascuns” mingea în prima repriză, o posesie de 60% în prima repriză, dar golul a picat în poarta gazdelor.

Are dreptate Lupu să se ia de Hagi?
EDITORIAL
Are dreptate Lupu să se ia de Hagi?

Manchester City, victorie în derby-ul cu Arsenal

În minutul 24, Tomiyasu a judecat greșit o acțiune. A încercat să paseze către portarul Ramsdale, dar mingea a ajuns direct la De Bruyne. Belgianul a făcut 1-0 cu o execuție din afara careului.

Arsenal e egalat înaintea pauzei. Nketiah a obținut un penalty contestat de City, după un contact cu portarul Ederson. Saka a transformat cu siguranță.

Duelurile au fost și mai încinse după reluare, cu City mult mai incisivă. Arteta l-a împiedicat pe De Bruyne să execute rapid un aut, a fost împis de belgian, apoi trupa din Manchester a declanșat o sărbătoare de scurtă durată. Haaland a fost doborât în careu de Gabriel. Arbitrul Taylor a fluierat penalty, dar faza a fost întoarsă pentru ofsaid semnalizat din camera VAR.

Campionii au dat lovitura în minutul 72. Grealish a finalizat o acțiune construită de Haaland și de Gungodan. Și de această dată, Tomiyasu a fost implicat. Japonezul a deviat șutul și l-a păcălit pe Ramsdale.

Tabela a fost închisă pe ruta devenită clasică: assist De Bruyne, gol Haaland. Norvegianul a ajuns la incredibila bornă de 26 de goluri în 23 de apariții stagionale.

Arsenal și Manchester City, umăr la umăr pentru titlu 

Mai matură, obișnuită cu trofeele în ultimii ani, Manchester City revine pe primul loc în Premier League. Este la egalitate de puncte cu Arsenal, câte 51, dar are un golaveraj superior. „Tunarii” au un meci restant, contra lui Everton.

FINAL » Arsenal - Manchester City 1-3

Arsenal - Manchester City, echipe de start

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Jorginho, Xhaka - Saka, Nketiah, Martinelli 
Rezerve: Turner - Cozier-Duberry, Holding, Kiwior, Nelson, Tierney, Trossard, Vieira, White 
Antrenor: Mikel Arteta 

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Ake - Rodri, B. Silva - Mahrez, De Bruyne, Gundogan, Grealish - Haaland 
Rezerve: Ortega - Akanji, Alvarez, Foden, Gomez, Laporte, Lewis, Palmer, Phillips 
Antrenor: Pep Guardiola

  • Thomas Partey, titular incontestabil lângă Granit Xhaka în mijlocul lui Arsenal, s-a accidentat în ziua meciului și va lipsi. Cel mai probabil, locul îi va fi luat de Jorginho.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Consiliul FIFA s-a reunit și confirmă: 3 echipe direct calificate la Campionatul Mondial din 2026!

Cum a reacționat Chivu când a fost ofertat din Serie B: „Zilele trecute am aflat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  16 Februarie 2023, 13:51
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 16 Februarie 2023, 09:29

Da, asa e, bagat Arsenal peste 1 miliard in ultimul deceniu, doar sezonu asta au undeva la 180-200 mil.Nu are cum sa iasa din Top 4, Newcastle, Spurs sau chiar si Liverpool(daca isi castiga restantele) nu au cum sa mearga mai sus de 4, in cel mai indulgent caz, locul 3, dar acela pare a fi acontat de Man Utd. Stiu ca City are experienta in cea de a doua jumatate de campionat, ba chiar acum vreo 2-3 sezoane asa a luat un titlu....a castigat cam 80% din retur si a castigat la pas campionatul

Uneori lupta pentru locul 4 (ultimul CL, unde sunt banii) e mai dura decat lupta pentru locul 1. Arsenal se poate dovedi o gogoașă umflata prematur. E drept ca Tottenham joaca mult sub valoarea lotului. E greu cand antrenorul a devenit filozof… Dar asta e boala generală: Klopp, Guardiola ce sunt, mai nou?

magic4ever
magic4ever  •  16 Februarie 2023, 11:20
Postat de DMA87 pe 16 Februarie 2023, 05:13

Gata, s-a terminat visul frumos pentru tunari. Trezirea capătă accente de coșmar.

Arsenal castiga campionatul fara probleme, la meciul cu City au lipsit 3 titulari si s-a simtit subtirimea lotului

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  16 Februarie 2023, 09:29
Postat de BindenDanDat pe 16 Februarie 2023, 01:46

Banca de juma' de miliard, sau cat...? :) Apropo, la ce se vede, Arsenal nu apuca Top 4. Sper sa iasă United = Pep(si) deja e ziarul de ieri.

Da, asa e, bagat Arsenal peste 1 miliard in ultimul deceniu, doar sezonu asta au undeva la 180-200 mil.Nu are cum sa iasa din Top 4, Newcastle, Spurs sau chiar si Liverpool(daca isi castiga restantele) nu au cum sa mearga mai sus de 4, in cel mai indulgent caz, locul 3, dar acela pare a fi acontat de Man Utd. Stiu ca City are experienta in cea de a doua jumatate de campionat, ba chiar acum vreo 2-3 sezoane asa a luat un titlu....a castigat cam 80% din retur si a castigat la pas campionatul

Vezi toate comentariile (12)
Comentează