INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arsenal, prăbușire șocantă. Dezastru în finalul anului: 11 puncte pierdute în 5 meciuri » Mikel Arteta: „Nici nu ne vom apropia de titlu”

Bukayo Saka, dezamăgit de altă ratare, de altă înfrângere Foto: Guliver/GettyImages
Bukayo Saka, dezamăgit de altă ratare, de altă înfrângere Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 12:02 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 12:23

Arsenal nu mai e lider, jocul nu mai funcționează și rezultatele au dispărut într-o lună decembrie de coșmar. ♦ Trei înfrângeri și un egal în ultimele cinci etape. ♦ Managerul Mikel Arteta își avertizează jucătorii după 1-2 cu Fulham duminică și le spune clar: „A fost cel mai slab meci al sezonului”.

De două decenii așteaptă Arsenal titlul în Premier League. Din 2004, de la Arsene Wenger și fantastica generație a "Invincibililor" Thierry Henry, Patrick Vieira și Dennis Bergkamp.

Radu Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham! Fabrizio Romano anunță: „Mai e doar un singur pas
ANGLIA
Radu Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham! Fabrizio Romano anunță: „Mai e doar un singur pas"

Arsenal putea fi prima la începutul anului. E pe 4 acum!

După ce a pierdut dramatic locul 1 pe ultimii metri ai sezonului trecut, Manchester City fiind încă o dată campioana Angliei, „tunarii" lui Mikel Arteta păreau deciși să cucerească trofeul în această stagiune, la 20 de ani de la precedenta performanță. Și plecaseră foarte bine. Dar s-au prăbușit într-un final de 2023 dezastruos.

De cinci etape, suferă cumplit: trei înfrângeri (0-1 cu Aston Villa, 0-2 cu West Ham, 1-2 cu Fulham), un egal (1-1 cu Liverpool) și un singur succes (2-0 cu Brighton).

Trei meciuri la rând fără victorie, 11 puncte pierdute din 15, toate în decembrie, golaveraj 4-6! Și au căzut pe locul 4.

Managerul lui Arsenal: „Gheața e foarte fragilă. Ai un gust amar”

După eșecul de pe „Craven Cottage", 1-2 duminică în fața lui Fulham, managerul a tras un mare semnal de alarmă. „A fost cel mai slab joc al sezonului pentru noi. 

Viteză, atac, defensivă, nimic n-a funcționat, n-am fost deloc mai buni. N-am putut domina și, din cauza asta, am avut probleme", a declarat Arteta.

Tehnicianul le-a reproșat roș-albilor că „nu ne-am creat avantaj din posesie și am fost lenți la minge. Pur și simplu, n-a fost bine. În asemenea condiții, nici nu puteam, nici nu meritam câștiga".

Regretă: „Când ai posibilitatea să treci pe primul loc pe 31 decembrie și nu reușești, ai un gust amar. Ăsta e fotbalul. Gheața e foarte fragilă".

I-a avertizat pe „tunari": „Dacă jucăm precum în ultimele 19 partide, vom fi primii la sfârșitul sezonului. Dacă jucăm așa cum am făcut-o acum, nici nu ne vom apropia de titlu".

E o mare dezamăgire, e dificil de acceptat. Ultimele două rezultate nu sunt ceea ce așteptăm. După egalul cu Liverpool, am simțit că putem continua, dar acum e greu să accepți două înfrângeri legate. Cu West Ham, am avut 30 de șuturi, însă n-am putut înscrie, Cu Fulham, ar fi trebuit să controlăm mai mult jocul în ofensivă. Totuși, nu e momentul să intrăm în panică.

- Declan Rice, mijlocaș Arsenal

VIDEO Rezumat Fulham - Arsenal 2-1

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

După o carieră cu 8 Baloane de Aur câștigate, Lionel Messi a spus ce sfat și-ar da dacă ar avea 16 ani
INTER MIAMI
După o carieră cu 8 Baloane de Aur câștigate, Lionel Messi a spus ce sfat și-ar da dacă ar avea 16 ani
Dezastru pentru un club important din Europa » A investit 760 de milioane în jucători, dar a terminat anul pe locul 10!
CHELSEA
Dezastru pentru un club important din Europa » A investit 760 de milioane în jucători, dar a terminat anul pe locul 10!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  01 Ianuarie 2024, 19:21

Numai si pentru șmecheria asta, catalanul ar trebui demis. De ce te mai duci la servici, tată, dacă știi ca n’ai nici o șansă? Mai învață.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează