INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Arsene Wenger vrea să facă așa cum cerea Ion Crăciunescu! Ce se poate întâmpla la EURO 2020

Arsene Wenger este  director de dezvoltare a fotbalului la FIFA// FOTO: Guliver/GettyImages
Arsene Wenger este director de dezvoltare a fotbalului la FIFA// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 17:11

Arsene Wenger, o legendă a fotbalului, vrea să modifice regula ofsaidului. Să nu mai decidă VAR la centimetri, ci să fie „o fantă de lumină” între apărător și fundaș, cum spunea în trecut Ion Crăciunescu.

Cu tehnologia video, n-au dispărut controversele legate de arbitraj. Multe decizii luate de VAR au declanșat adevărate conflicte. Arsène Wenger, fost manager la Arsenal, vrea să le pună capăt. 

„Nasul depășea linia” 

Fostul manager al lui Arsenal, 70 de ani, numit toamna trecută director de dezvoltare a fotbalului la FIFA, a declarat cu ocazia Galei Premiilor Laureus: „Uneori, vedeți ofsaiduri pentru câțiva centimetri. De mărimea unui nas. Cred sincer că e timpul să modificăm această regulă ca să nu ajungem în situația de a spune despre un jucător că era în ofsaid pentru că nasul său depășea linia. În loc de asta, nu veți mai fi în afara jocului dacă o parte a corpului va fi în linie cu ultimul apărător”.

 Potrivit The Times, Wenger și FIFA vor să propună „fanta de lumină” care nu trebuie să lipsească între atacant și fundaș pentru ca tușierul sau VAR să dea ofsaid. Forul mondial ar prezenta acest plan la ședința International Board din 29 februarie. 

Și, anunță The Times, dacă proiectul va trece fără o perioadă de teste, ar putea intra în vigoare la Euro 2020! Expresia unui expert UEFA Astfel, ar reveni în prim-plan „fanta de lumină” a lui Ion Crăciunescu. Fostul mare arbitru, auzind această expresie la un expert UEFA, a folosit-o prima oară după un meci Poli Timișoara - Dinamo, la un gol marcat de Dănciulescu dintr-o fază suspectă de ofsaid. 

22 de ania fost Arsène Wenger managerul lui Arsenal (1996-2018)

Citește și: 

Neymar își pregătește plecarea » Atac la PSG: „Voiam să joc, dar clubului i-a fost frică!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează