INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Artificiul găsit de PSG pentru a nu-și pierde pentru 21 de luni un jucător cumpărat cu 22 de milioane de euro

Lee Kang-in, în centru, alături de Ugarte și Ndour, noile achiziții ale PSG // Foto: Imago
Lee Kang-in, în centru, alături de Ugarte și Ndour, noile achiziții ale PSG // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 17:32 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 18:38

Lee Kang-in (22 de ani), mijlocașul ofensiv sud-coreean, va pleca la națională pentru Jocurile Asiatice. Dacă va câștiga competiția ori dacă va obține o medalie la JO de la Paris 2024, va face doar trei săptămâni de serviciu militar.

Când l-a transferat de la Mallorca, PSG a știut și cu ce-l ia la pachet pe Lee Kang-in. A acceptat să renunțe la prestațiile lui între 23 septembrie și 8 octombrie, perioadă în care sunt programate Jocurile Asiei. 

Mijlocașul ofensiv, transferat cu 22 de milioane de euro în această vară, trebuie nu doar să participe la competiția de fotbal, ci să câștige medalia de aur! E una dintre puținele excepții aprobate de Guvernul de la Seul pentru a reduce tuturor bărbaților apți între 18 și 28 de ani serviciul militar obligatoriu de la 21 de luni la 3 săptămâni.

PSG și-a vândut cel mai vechi jucător! Transfer de 45 de milioane de euro în Golf
FRANȚA
PSG și-a vândut cel mai vechi jucător! Transfer de 45 de milioane de euro în Golf

Lee Kang-in, după modelul Son Heung-min

Jocurile Asiatice de la Hangzhou sunt doar o primă oportunitate. Lee Kang-in mai are o portiță de scăpare la anul: să câștige o medalie la JO de la Paris. Așa a procedat un star de la Tottenham

Atacantul Son Heung-min, acum în vârstă de 31 de ani, a plecat de la Spurs la Jocurile Asiatice din 2018, unde a terminat competiția de fotbal pe primul loc și apoi a făcut armata la termen redus.

Lee Kang-in, debut de sezon cu accidentare

PSG nu l-a putut folosi pe sud-coreean decât în două meciuri în Ligue 1, după care s-a accidentat, suferind o leziune musculară. Asta l-a împiedicat să mai meargă la lotul național pentru amicalele cu Țara Galilor și Arabia Saudită. 

Nu se știe încă dacă va fi apt să reintre pentru duelul cu Nice de diseară, nefiind complet recuperat, însă sigur va rata meciul cu Marseille din campionat, de pe 24 septembrie, și cu Newcastle în grupele Ligii, de pe 4 octombrie, programate pe perioada Jocurilor de Hangzhou.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ce interdicție a primit Luis Rubiales, fostul președinte al federației spaniole, după ce a fost audiat de procurori

Lionel Messi a trebuit să fie calmat de antrenor după nulul cu Nashville: „Era nervos ca la un eșec, are aceeași foame de victorii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează