INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

AS Roma, gafă de proporții cu Spezia! Cum a comis-o în Cupa Italiei

AS Roma - Spezia 2-4 // foto: Guliver/gettyimages
AS Roma - Spezia 2-4 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 10:27 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 11:52

AS Roma a fost învinsă de Spezia în optimile de finală ale Cupei Italiei, scor 2-4 (după prelungiri), dar rezultatul omologat ar putea fi 3-0 în favoarea Speziei, după o gafă incredibilă.

Paulo Fonseca, antrenorul celor de la AS Roma, a făcut cu o schimbare mai mult decât regulamentul îi permitea! A introdus trei jucători pe teren în primele 90 de minute, în două momente diferite (minutul 69, apoi minutul 85). Ulterior, în prima repriză a prelungirilor, a introdus pe teren alți trei jucători, în alte două momente în care jocul a fost oprit (minutele 91 și 95).

Așadar, 6 jucători, lucru care nu este permis în Cupa Italiei, așa cum Gazzetta dello Sport informează. Regulamentul spune că o echipă poate face cele 5 schimbări permise în timpul regulamentar în trei momente diferite de oprire ale jocului, iar dacă meciul are prelungiri, așa cum s-a întâmplat, formațiile primesc un moment suplimentar în care pot schimba jucători. Asta dacă cele 5 schimbări nu sunt deja epuizate, iar în cazul Romei erau.

AS Roma, eliminată de Spezia din Cupa Italiei

Cei de la AS Roma au interpretat greșit regulamentul, astfel că rezultatul omologat va fi cel mai probabil 3-0 pentru Spezia, care merge în sferturile de finală ale Cupei. 

  • Schimbările efectuate de Paulo Fonseca: Veretout, Karsdorp, Perez, Dzeko, Fuzato și Ibanez le-au luat locul lui Villar del Fraile, Spinazzola, Mkhitaryan, Mayoral, Cristante și Pedro. Ultima schimbare, Ibanez-Pedro, a fost cea neregulamentară.

Spezia câștigase oricum duelul, 4-2 după 120 de minute. După 90 de minute, scorul pe „Stadio Olimpico” era 2-2. Spezia a marcat primele două goluri, prin Galabinov (penalty) și Saponara, iar Roma a replicat prin Pellegrini (penalty) și Mkhitaryan.

Mancini și Pau Lopez au fost eliminați din tabăra gazdelor în prelungiri, iar Verde (minutul 107) și Saponara (119) i-au dat Romei loviturile de grație.

AS Roma, a doua gafă imensă în acest sezon

Momentul din Cupa Italiei nu este prima greșeală stânjenitoare făcută de AS Roma în acest sezon. În luna septembrie, „giallorossii” au pierdut la masa verde meciul cu Hellas Verona, încheiat 0-0, din cauza unei gafe de amatori a clubului. 

Greșeala a fost una de completare a listei oficiale de 25 de jucători transmisă la Ligă! Amadou Diawara n-avea drept de a intra în teren, pentru că a fost trecut la categoria sub 22 de ani (limită de vârstă mărită cu un an în 2018), pe acea așa zisă listă B. Mijlocașul din Guineea a împlinit 23 pe 17 iulie și la începutul stagiunii trebuia mutat în cealaltă categorie! 

El a jucat chiar titular pe „Bentegodi”, fiind schimbat de antrenorul Fonseca, cu Gonzalo Villar, în minutul 89.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ce au scris turcii despre Denis Alibec după cele două goluri înscrise azi » Ce pariu a pus cu șefa clubului înainte de meci

FOTO ȘOC! Cum arată Fernando Torres la un an și jumătate de la retragere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
hmmmm
hmmmm  •  20 Ianuarie 2021, 15:07

Ar fi fost gafă de proporții dacă ar fi învins, așa nu mai contează, gafa a fost jocul prestat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează