INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Așa s-a realizat transferul lui Gică Popescu la Barcelona » Omul președintelui catalanilor a spus tot: "Asta a contat cel mai mult"

Urmărit de Guardiola, Gică Popescu (căpitanul Barcei) cîştigă încă un duel în finala Cupei Cupelor din 1997, 1-0 cu PSG // Foto: Reuters
Urmărit de Guardiola, Gică Popescu (căpitanul Barcei) cîştigă încă un duel în finala Cupei Cupelor din 1997, 1-0 cu PSG // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2018 13:30

Josep Minguella, fost agent de jucători și apropiat al fostului președinte al Barcelonei, Jose Lluis Nunez, publică azi în ziarul catalan Sport un articol despre Gică Popescu.

Minguella a povestit cum s-a realizat transferul lui Gică Popescu, în 1995, de la Tottenham, pentru 4 milioane de dolari.

"Popescu a fost transferat în sezonul 1995-1996, ultimul cu Johan Cruyff. A fost complicat să negociem cu patronul lui Tottenham (n.r. Alan Sugar). Era un tip foarte dur, care nu dorea să vândă jucători. Echipa era jucăria lui, o jucărie care îi plăcea foarte mult și de care se îndrăgostise. Totuși, în această tranzacție a contat mult dorința jucătorului.

Popescu a vorbit cu președintele și a deschis ușa pentru negocieri. I-a spus că nu poate rata o asemenea oportunitate, i-a zis că ar însemna mult să joace pe Camp Nou și că nu putea refuza un om precum Cruyff. L-am adus pe Popescu și a fost destul de ieftin. Nu a trecut de 500.000.000 de pesetas (n.r. aproximativ 4 milioane de dolari în 1995)

Popescu a fost un jucător cu multă personalitate. Un jucător iubit și respectat de fani. La puțin timp după ce a venit a primit banderola de căpitan. Un astfel de jucător nu se mai găsește în zilele noastre, cult, educat, polivalent. Era cunoscut ca «Baciul» pentru capacitatea de conduce ", dezvăluie Minguella în ziarul Sport.

Gică Popescu a jucat la Barcelona între 1995 și 1997, când a ajuns la Galatasaray. 
Are 68 de meciuri și 9 goluri pentru catalani, alături de care a cucerit Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Cupa Cupelor. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
observator_federal
observator_federal  •  23 Iulie 2018, 17:37
Postat de Nick Rasu pe 23 Iulie 2018, 14:47

cult, educat, polivalent....ai uitat "hot si puscarias"

Băi tu îl tutuiești pe Josep Minguella? Crezi că este un fel de Meme? ...Despre Gică Popescu reții ce vrei tu din toate informațiile despre el (și chiar există multe date despre cariera lui și despre el ca persoană) dar mai ascultă și opiniile oamenilor inteligenți și avizați, poate vei înțelege mai multe. Să fii sănatos!

andrei.33
andrei.33  •  23 Iulie 2018, 15:08

Vrem cat mai multe articile scrise de jurnalistii anului 2018 pe care ii respectam foarte mult pentru educatia si profesionalismul de care dau dovada. Ne bucuram sa aflam ca euro circula in 1995 si ca Barcelona a castigat cupa uefa in 1997. Zilnic aflam lucruri noi! Ceva stiri cu gigi va rugam daca se poate!!!

cristealaur
cristealaur  •  23 Iulie 2018, 14:53

Si dumneata ''fii'' mai documentat inainte de a incepe sa ''scrii'' un articol....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează