INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Asta ar fi bomba anului! Messi ar putea lăsa Argentina pentru o altă echipă națională » Regulamentul îi permite!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 octombrie 2017 18:57

Jurnaliștii spanioli profită de faptul că regiunea Catalonia și-a declarat independența și lansează o ipoteză cel puțin șocantă.

Lionel Messi ar putea renunța la echipa națională a Argentinei pentru a îmbrăca tricoul reprezentativei catalane, dacă regiunea se va despărți de Spania.

Regulamentul îi permite lui Messi să facă acest pas, văzut ca unul posibil mai ales pentru că fotbalistul joacă pentru Barcelona încă de la vârsta de 14 ani, fiind deja un idol pentru catalani.

În plus, în regulamentul FIFA există o singură excepție în ceea ce privește acceptul ca un jucător care a jucat pentru o națională să poată evolua pentru o altă reprezentativă: dacă naționala este nou-înființată, orice jucător eligibil își poate schimba opțiunea!

Cel mai concret exemplu este cel al statului Kosovo, care și-a declarat independența în 2008, iar apoi în naționala lor au apărut jucători născuți în Albania, Norvegia și Suedia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
varza00
varza00  •  30 Octombrie 2017, 09:15

Cred ca si vanzatorul de seminte de la colt stie ca "statul Catalunia" e o utopie. Este o desconsiderare a cititorilor cand aratati cat sunteti de dezinformati sau nmai rau ca scrieti orice prostie doar ca sa aveti trafic. Rusine !

sandi
sandi  •  30 Octombrie 2017, 08:00

cand nu ai cultura fotbalistica incepi sa scrii despre iarba de pe teren, semintele de pe stadion sau mustele din cantina. asta e bine pt fotbalul nostru .......:))) ia ti un job serios si lasa vrajala gazetare. cred ca erai cel mai destept copil din curtea scolii:))))

344018929370831
Adrian Nistor  •  30 Octombrie 2017, 06:32

Acest asa zis articol este atat de stupid, artificial,incredibil incat nici cel care l-a redactat nu a avut curaj sa-l semneze. Ce faceti voi copii prin redactie ,va plictisiti? Mergeti la munca , fiindca aici sunteti platiti degeaba!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează